Пристрої швидкої зарядки для електромобілів від АББ роблять Гетеборг екологічнішим

Пристрої швидкої зарядки для електромобілів від АББ роблять Гетеборг екологічнішим
Оператор громадського транспорту GS Buss замовив у компанії АББ електрифікацію одного з найбільш завантажених автобусних маршрутів міста

Компанія АББ отримала замовлення на постачання високопотужних пристроїв для зарядки 30 повністю електричних автобусів у місті Гетеборг, Швеція. Місто прагне розвивати та випробовувати рішення для екологічно системного громадського транспорту. Зарядні пристрої від АББ будуть доставлені влітку 2019 року і мають почати працювати у жовтні. Фінансові деталі замовлення не розголошуються.

Довгострокова стратегія міста передбачає, що його вулицями курсуватимуть більше електричних автобусів. Ключовим для досягнення цього є електрифікація маршруту 60, одного з найбільш завантажених автобусних маршрутів Гетеборга, разом з маршрутами 59 та 62. Це призведе до зниження викидів екологічно шкідливих речовин та створення більш спокійного та тихого середовища для жителів міста. Протягом 2018 року за маршрутом 60 було здійснено майже 6,9 млн. поїздок, а за маршрутами 59 та 62 – приблизно 780 000 поїздок.

Впровадження електричних автобусів вимагає нової інфраструктури зарядки. Автобуси на маршруті 60 будуть заряджатися високопотужними пристроями зарядки на 300 кВт від АББ, модульним рішенням на основі OppCharge, відкритого інтерфейсу для зарядки електричних автобусів постійного струму (DC), що пропонує високопотужну зарядку через автоматичне з’єднання на даху.

Автобуси будуть заряджатися протягом лише 3 – 6 хвилин у депо Крутусгатан, та здійснювати швидку підзарядку на кінцевих зупинках маршруту в Мастуггеті та Редбергсплатсені.

«Стабільна інфраструктура зарядки має вирішальне значення для нашого розкладу, оскільки у години пік автобуси ходять що чотири хвилини. Здійснюючи швидку зарядку на кінцевих зупинках, ми забезпечуємо постійний рух транспорту, і, в той самий час, ми створюємо краще середовище для наших пасажирів та водіїв, знижуючи рівень шуму та покращуючи якість повітря», – зазначив Ден Паулстрем, керівник бізнес-ліній компанії GS Buss.

«Ми пишаємося тим, що працюємо разом з GS Buss, щоб створити більш потужну інфраструктуру для електричного транспорту заради майбутнього Гетеборга. АББ прагне забезпечувати світ енергією, не поглинаючи при цьому землю, а розвиток рішень для екологічно системного громадського транспорту є ключовим для досягнення цього», – зазначив Френк Мюлон, керівник всесвітнього бізнес-підрозділу компанії АББ з інфраструктури для зарядки електромобілів.

Завдяки своїй інноваційній пропозиції цифрових рішень та сервісів у всіх галузях бізнесу ABB Ability™, компанія АББ є лідером в цифрових галузях. Становлячи частину портфоліо цифрових рішень ABB Ability™, високопотужні пристрої зарядки також створюють кращу видимість та контроль для інфраструктурних мереж, мінімізуючи час простою та підвищуючи ефективність. Платформа ABB Ability™ забезпечує підключення через Інтернет, що дозволяє операторам мережі здійснювати декілька функцій, включаючи дистанційний моніторинг та налаштування пунктів зарядки.

Пристрої швидкої зарядки від АББ

Компанія АББ зайшла на ринок зарядки електромобілів у 2010 році та продала 10 500 пристроїв швидкої зарядки постійного струму у 73 країнах, це більше, ніж будь-який інший виробник. На основі цього досвіду, АББ створила надійну систему викопотужної зарядки важких транспортних засобів з багатьма перевагами. Зарядні пристрої від АББ використовуються на виробництві та на пунктах управління для електромобілів по всьому світу, включаючи середовища з екстремальними умовами, як то за Полярним колом та у пустелях. Багато зарядних пристроїв використовуються автовиробниками, такими як BMW, Volkswagen та Volvo Bus для інтенсивного тестування 24 години на добу, 360 днів на рік.

Журнал Fortune нещодавно включив АББ до списку компаній, які «заряджають світ» під №8 за досягнення, які компанія зробила в електричному транспорті та зарядці електромобілів.
________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі