Провідна швейцарська мережа супермаркетів знижує викиди вуглецю завдяки рішенням сонячної енергетики від АББ

Провідна швейцарська мережа супермаркетів знижує викиди вуглецю завдяки рішенням сонячної енергетики від АББ
Один з найбільших ритейлерів у Швейцарії, Coop, впровадив технологію сонячних інверторів від АББ як частину амбіційного плану компанії стати чистою від викидів вуглецю до 2023 року. Рішення для сонячної енергетики від АББ, лідера з технологій в цифрових галузях, допомогли Coop досягти рівня енергетичного самозабезпечення у 90%

Нарощуючи обсяг сонячної генерації завдяки фотоелектричним установкам площею 20 000 м2 на 19 магазинах, компанія Coop має на меті підвищити ефективність та знизити споживання електроенергії на 20% протягом 2019 року. Цей новий проєкт також допомагатиме Coop досягти інших цілей з екологічної системності, включаючи зниження викидів CO2 вдвічі та збільшення частки електроенергії з відновлюваних джерел, що вона споживає, до 80% з кінцевою метою стати компанією, чистою від викидів вуглецю до 2023 року.

Установки розташовані в Ла-Шо-де-Фон, неподалік від французького кордону, а також в Етань’єрі в районі Грос-де-Во. Сонячні панелі встановлені на дахах обох магазинів Coop, а в Етань’єрі – також і на фасаді. Сонячні інвертори від АББ є частиною рішення, що допомагає компанії досягти рівня енергетичного самозабезпечення у 90% в Етань’єрі – це на 20 відсоткових пунктів вище, ніж у середньому на комерційних об’єктах.

Впровадження сонячних установок стає все більш важливим для компанії Coop. Щоб досягти амбіційної мети стосовно електроенергії з відновлюваних джерел, компанія вирішила використовувати сонячну енергію для забезпечення електрикою 35 своїх об’єктів, включаючи 19 магазинів по всьому регіону.

Девід Гутерл, голова відділу енергетики у підрозділі системного розвитку компанії Coop, зазначив: «Протягом останніх 10 років ми вже знизили середній обсяг енергії, що ми використовуємо для охолодження в наших магазинах і зробили наш асортимент продукції та транспортні системи більш екологічно системними. Ми прагнули співпрацювати з нашими партнерами з енергетики та використовувати фотоелектричні панелі для забезпечення електроенергією більше наших магазинів. Ці нові інвестиції ще на один крок наблизили нас до нашої мети впровадити ефективні технології відновлюваної енергетики до 2023 року».

Працюючи разом з провідним розробником фотоелектричних панелей, energiebüro ag та встановником Helion на двох об’єктах в Етань’єрі та Ла-Шо-де-Фон, АББ встановила 7 трифазних зовнішніх інверторів ABB PVS-100, для обслуговування бази встановленого обладнання на 770 кВт/пік (kWp) з понад 2 500 панелями.

«Наші інтелектуальні сонячні інвертори ідеально підходять для застосування такої високої інтенсивності, – зазначив Джамп’єро Фрізіо, керуючий директор бізнесу «Інтелектуальна енергетика» компанії АББ. – Наша основна увага зосереджена на створенні майбутнього енергетики завдяки безпечним, інтелектуальним та екологічно системним рішенням, і ми дуже раді, що наразі Coop користується перевагами наших інноваційних технологій».

Продуктова лінійка PVS-100 надає рішення інверторів ABB Ability™, підключене до хмарного сервісу, для економічно ефективних децентралізованих фотоелектричних систем, і підходить як для масштабних комерційних та промислових наземних застосувань, так і для встановлень на дахах. Випущена у 2018 році, технологія інверторів пропонує унікальне рішення «шість в одному» та «від сонця до розетки», що задовольняє існуючий на ринку попит на економічно ефективні платформи, що постійно зростає, пропонуючи високопотужні інвертори.

Ноа Гейнен з компанії Helion зазначив: «Ми співпрацюємо з АББ кілька років, і її обладнання довело,що ми отримуємо надійні, готові до роботи інвертори, які допомагають нашим клієнтам досягати максимальної ефективності електроустановок. Вбудовані можливості моніторингу PVS-100 також були ключовим чинником для нас у цьому проєкті, оскільки вони дозволяють Coop контролювати та управляти рівнями споживання електроенергії дистанційно та відповідно до потреб».

У компанії Coop Switzerland, технологія PVS-100 від АББ перетворює постійний струм та напругу від сонячних панелей у змінний струм, який можна долучити до електромережі та допомагати таким компаніям, як Coop, управляти власним споживанням енергії та контролювати енергію, витрати, і, таким чином, знижувати операційні витрати.
З моменту встановлення, Coop вже скоротила свої витрати на електроенергію та викиди вуглецю і планує додати ще 20 000 м2 сонячних потужностей протягом 2019 року.
__________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі