Регулятор енергетичних компаній ОАЕ обрав технологію Ekip UP від АББ для модернізації автоматичних вимикачів конкурентів

Регулятор енергетичних компаній ОАЕ обрав технологію Ekip UP від АББ для модернізації автоматичних вимикачів конкурентів
Електростанція в Арабській затоці замінила застарілі блоки захисту завдяки цифровій модернізації від АББ, що знизило витрати на 50% та значно збільшило ефективність

Після багатьох років служби, енергетичне обладнання на будь-якому об’єкті напевно почне працювати гірше, або просто застаріє, з появою нових технічних вимог. Коли вимикачі на великих об’єктах стають застарілими, їхня заміна може стати дуже довгою та дорогою справою. Проте, тепер АББ розробила швидшу, більш економічно ефективну та простішу в установці альтернативу заміни цілих пристроїв.

Технологія Ekip UP від АББ, частина цифрової пропозиції ABB AbilityTM , є цифровим пристроєм низької напруги з вбудованим програмним забезпеченням, яке моніторить, захищає та управляє наступним поколінням електростанцій. Особливо важливо, що цю технологію можна використовувати для модернізації будь-яких з’ємних або зафіксованих вимикачів низької напруги, які використовуються сьогодні, навіть якщо вони від інших виробників. Сервісна команда АББ в Об’єднаних Арабських Еміратах нещодавно встановила технологію Ekip UP на Sharjah Electricity & Water Authority (SEWA). Компанія SEWA розподіляє та генерує електроенергію, воду та природний газ для мешканців емірату Шарджа.

Підстанція SEWA Qasimia працювала з вимикачами низької напруги від основного постачальника – конкурента АББ – але нещодавно інженери виявили, що всі блоки захисту вимикачів є несправними.

SEWA не могла замінити несправні блоки захисту, тому що вони застаріли. Постачальник запропонував компанії SEWA замінити весь набір вимикачів, що є значним завданням, коштує дуже дорого та вимагає довгого простою в роботі.

У пошуках альтернативного рішення, SEWA звернулася до АББ. Експерти з сервісу АББ мали кращу ідею. Якщо SEWA потребувала лише часткової заміни вимикачів, які механічно працювали без проблем, АББ могла встановити Ekip UP, щоб замінити весь випуск несправних електронних блоків захисту. Це рішення мало оптимізувати витрати та використати можливості швидкої доставки від АББ.

Технологія модернізації кожного вимикача низької напруги

Оскільки технологія Ekip UP є повністю сумісною з будь-яким існуючим низьковольтним вимикачем, навіть з пристроями конкурентів, сервісна команда АББ рекомендувала компанії SEWA замінити два несправні блоки захисту обладнанням Ekip UP Protect+ в якості першого кроку, перед тим, як замінити ще 9 блоків в тому самому розподільчому пристрої. Перші блоки були встановлені на місці за місяць після запиту SEWA з дуже коротким часом простою.

Плануючи майбутні оновлення, компанія SEWA наразі виявила зацікавленість в системі розподілу та управління ABB Ability™ Electrical Distribution Control System (EDCS) для дистанційного моніторингу розподілу низької напруги на різних підстанціях. Ekip UP підключається безпосередньо до хмарної платформи EDCS, всі вимірювання та показники якості вбудовані, отже дані можуть бути завантажені з усієї електричної системи. Нею можна управляти дистанційно через інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, щоб контролювати всю електричну систему та здійснювати дистанційну діагностику з будь-якого місця в будь-який час.

«Хоча технологія Ekip UP довела, що вона є дуже економічно ефективним способом замінити наші несправні блоки захисту, вона є чимось набагато більшим, ніж просто засобом технічної підтримки, – зазначив Хамад Аль Тенеджи, керівник відділу передачі електроенергії компанії SEWA. – На нашій електростанції вона перенесла моніторинг та управління електроенергією в цифрову епоху, зі швидшим, зручнішим та впевненішим управлінням нашим енергопостачанням. Ми дуже вдячні відділу сервісу АББ за його рекомендацію встановити Ekip UP».

Навіть кращою новиною для SEWA є те, що рішення Ekip UP та система EDCS вписуються у їхній річний бюджет на обслуговування. Технологія Ekip UP не тільки модернізувала розподільче обладнання додатковим захистом, щоб максимально збільшити час роботи завдяки встановленню «вмикай і працюй», але вона також відповідає вимогам SEWA та – оскільки це був проект реновації – зекономила понад 50% витрат порівняно з пропозицією конкурента.
«Досвід компанії SEWA є ще одним успішним прикладом винахідливості команди сервісу від АББ», – зазначив Віджай Кумар, менеджер з сервісу в бізнес-напрямі «Обладнання для електрифікації» компанії АББ в ОАЕ.

Секар Чакраборті, керівник з розвитку місцевого ринку для ABB Ability™ бізнесу АББ «Інтелектуальна енергетика», додав: «Коли підстанція компанії працює з застарілими та несправними вимикачами від будь-якого виробника, інженери можуть залучити АББ, щоб замінити лише блоки захисту, щоб кардинально оновити вимикачі цифровою, підключеною до хмари, технологією Ekip UP, яка економить гроші та знижує час простою, роблячи управління енергетикою простішим та надійнішим. Цей розумний вибір може забезпечити будь-яку підстанцію цифровим блоком захисту, здатним моніторити, захищати та управляти об’єктом».
_________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі