Результати роботи харківського аеропорту у березні: зростання пасажиропотоку

Результати роботи харківського аеропорту у березні: зростання пасажиропотоку
Пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» у березні 2021 року виріс на 2% у порівнянні з аналогічними показниками минулого року і склав 54,9 тисячі осіб.

Вперше за час карантинних обмежень ми фіксуємо зростання. Міжнародними рейсами скористалися 48,6 тисяч пасажирів, це на 6% більше, ніж у березні 2020 року, коли показник складав 45,8 тисячі.

Внутрішніми рейсами — 6,3 тисячі пасажирів, у порівнянні з торішніми 7,8 тисячі.

Кількість рейсів також зросла. У цьому місяці відбулося 285 вильотів з аеропорту, тоді як у березні 2020 їх було 254 — на 12% менше. Найпопулярнішими напрямками стали Шарм-ель-Шейх, Стамбул, Київ, Хургада та Берлін.





Перспективи на травневі свята та літній сезон
Все більше країн відкривають свої кордони для туристів та пом’якшують обмеження. На травневі свята для пасажирів харківського аеропорту доступні курортні напрямки: вже відкриті продажі квитків на регулярні рейси до Батумі, Тбілісі (Грузія), Стамбула (Туреччина), Ларнаки (Кіпр). Заплановані чартерні рейси до Анталії, Бодрума, Даламана, Невшехира (Туреччина), Тивата (Чорногорія), Хургади та Шарм-ель-Шейха (Єгипет).

Вильоти за всіма цими напрямкам вже можна планувати й на літо. Додатково 31 травня розпочнуться регулярні авіаперельоти до Тирани (Албанія), 12 червня відкриються рейси до Варни (Болгарія), 10 липня — до Бургаса (Болгарія) від SkyUp Airlines. Нагадуємо також, що з 27 травня українська авіакомпанія буде здійснювати перельоти до Одеси, вартість квитків в один бік — від 605 гривень.

Перед плануванням закордонної подорожі радимо перевірити правила відвідування потрібної країни й правила в’їзду до України.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі