Результати року Київстар: успіх безлім-тарифів, ріст доходів та 26,5 млн абонентів

Результати року Київстар: успіх безлім-тарифів, ріст доходів та 26,5 млн абонентів
За 2017 рік абоненти Київстар стали більше розмовляти і користуватись мобільним інтернетом, активно переходили на нові безлім-тарифи і підключали послуги FMC*. Усе це привело до росту доходів оператора по усім основним категоріям – від мобільного зв’язку до «Домашнього інтернету».

За останні два роки проявляється тенденція, коли абоненти перестають користуватись кількома SIM картами різних операторів і роблять свій вибір на користь лідера телеком-ринку – Київстар. Завдяки інноваційному підходу до формування тарифів, кількість абонентів у четвертому кварталі 2017 року зросла на 400 тис. - до 26,5 млн у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Абоненти стали набагато активніше користуватись мобільним інтернетом - у 4 кварталі 2017 року середньомісячне використання трафіка на абонента мобільного інтернету досягло 1091 Мб – це майже удвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Як результат, за 2017 рік доходи від послуги мобільної передачі даних зросли на 68,9%.

Доходи від послуги фіксованого зв’язку в 2017 році збільшились на 7,6% та склали 1,1 млрд грн. При цьому доходи від послуги широкосмугового доступу збільшились за рік на 12,2% завдяки унікальній для українського ринку пропозиції «Київстар Всі разом» (FMC), у рамках якої абоненти можуть сплачувати за мобільний зв’язок, фіксований інтернет і цифрове ТБ одним рахунком і отримувати значні знижки.

Загальний дохід компанії за 2017 рік збільшився на 10,6%, досягши 16,5 млрд грн, з яких 15,3 млрд грн - послуги мобільного зв’язку.

У 2017 році прибуток Київстар до податків (EBITDA) зріс на 18,1% — до 9,2 млрд гривень. А маржинальність EBITDA досягла 55,7%.

Інвестиції в розвиток телеком мережі у 2017 році досягли 2,6 млрд. гривень і, в основному, були спрямовані на розвиток покриття мережі 3G і підготовку мережі до надання послуг нового стандарту зв’язку – 4G. У 2017 році територія мережі 3G Київстар збільшилась до 9,8 тисяч населених пунктів, де мешкає майже 80% населення країни. Наприкінці 2016-го року цей показник був 61%.

«Я радий, що наша якісна мережа, наші продукти та послуги, унікальні пропозиції, правильне просування продукту і комунікація з абонентами допомогли команді Київстар досягти відмінних результатів у минулому році. Ми демонструємо стабільний ріст за усіма показниками, - каже Петро Чернишов, президент Київстар. – Дякую клієнтам, які щодня допомагають нам ставати ще кращими».

У 2017 році Київстар знову отримав статус платника податків №1 на ринку телекомунікацій. У звітному році компанія перерахувала до державної скарбниці понад 5,1 млрд грн.

Нагадаємо, що у 1 кварталі 2018 року Київстар став переможцем тендеру на розвиток в Україні зв’язку 4G на частотах 2600 МГц. Компанія у ході аукціону отримала безперервну смугу частот 2Х15 МГц, що дозволить надавати інтернет на самій високій швидкості. Також Київстар планує брати участь в тендері на запуск зв’язку 4G на частотах 1800 МГц, що відбудеться у першому кварталі 2018 року.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі