Ринкову вартість вугілля для потреб теплоелектростанцій ДТЕК визначив тендер

Ринкову вартість вугілля для потреб теплоелектростанцій ДТЕК визначив тендер
ДТЕК завершив тендер на закупівлю вугілля для теплоелектростанцій «ДТЕК Західенерго» і «ДТЕК Дніпроенерго» до кінця 2015 року. Конкурс було відкрито для вітчизняних і зарубіжних виробників вугілля без обмежень. У підсумку у відкритому тендері взяли участь 7 компаній, серед яких були представники з України, Росії, Польщі, Швейцарії та Кіпру. Учасниками тендеру було запропоновано вугілля українського, російського, австралійського, польського, південноафриканського походження. Формат відкритих торгів дозволяє теплоелектростанціям вибрати оптимальну пропозицію, з огляду на реальну ринкову ціну на енергетичне вугілля.

«ДТЕК Дніпроенерго» і «ДТЕК Західенерго» оголосили тендер 1 липня 2015 року. Відповідне повідомлення було розміщено в інформаційному бюлетені «Вісник державних закупівель». Попередньої реєстрації учасників не вимагали. На тендер було виставлено такі обсяги вугілля: марка А (антрацит) — 600 тис. т, марка Т (пісне) — 700 тис. т, марки Г/ДГ/Д/ГЖ (газове) — 4,2 млн т. Загальний обсяг закупівель для двох генерувальних підприємств ДТЕК склав 5,5 млн тонн вугілля й був розбитий на 8 лотів. Цінові пропозиції надійшли від 7 компаній:

GALAROSE LIMITED (Кіпр)
ТОВ «ДТЕК ТРЕЙДИНГ» (Україна)
ДП «Вугілля України» (Україна)
ЗАТ «Стройсервис» (Росія)
АТ ХК «СДС-УГОЛЬ» (Росія)
Lubelski Wegiel «BOGDANKA» (Польща)
UNICOAL (Швейцарія)
Середньозважена ціна вугілля марки Г із доставлянням на ТЕС склала 1 624 грн за тонну без ПДВ, ціна вугілля марок А/П — 1 734 грн за тонну. Розкриття заявок відбулося 8 липня 2015 року в офісі «ДТЕК Дніпроенерго» м. Запоріжжя.

Відповідно до умов проведеного тендеру переможців буде визначено упродовж місяця з дати відкриття заявок. Результати тендеру буде оприлюднено в інформаційному бюлетені «Вісник державних закупівель».

На світовому ринку вугілля ціна визначається на основі індексів API2 на умовах CIF у портах Амстердам — ​​Роттердам — Антверпен, на умовах FOB у портах Puerto Bolivar (Колумбія) і Richards Bay (ПАР). Вартість вугілля для ТЕС також враховує собівартість виробництва, витрати на логістику, а також валютні ризики.

«Результати проведеного тендеру об’єктивно показують ринкову вартість вугілля для теплової генерації України. Ринок сказав своє слово. Тепер рішення за регулятором (НКРЕКП) і міністерством, як забезпечити кошти на закупівлю вугілля тепловою генерацією для проходження опалювального сезону 2015/2016 рр.», — прокоментував директор із комерційної діяльності ДТЕК Енерго Віталій Бутенко.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі