Різноманітність ХПІ на Дні відкритих дверей – 2019

Різноманітність ХПІ на Дні відкритих дверей – 2019
24 лютого в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбувся День відкритих дверей і Фестиваль науки «Science is FUN!». Гостями масштабного заходу стали понад 1200 осіб з Харківського регіону, а також східних і південних областей України. Абітурієнти, їхні батьки знайомилися з усім розмаїттям напрямків навчання в ХПІ, спілкувалися з викладачами, студентами, дізнавалися про умови вступу 2019 року. Всі бажаючі брали участь у майстер-класах, експериментах, мотиваційних лекціях, експрес-тестуванні ЗНО. Серед новинок заходу — зустрічі з роботодавцями та випускниками ХПІ.

Гостей Дня відкритих дверей НТУ «ХПІ» – 2019 вітав ректор вишу професор Євген Сокол. Він зазначив, що мета заходу — допомогти дітям та їхнім батькам розібратися в питаннях вступу, обрати майбутню професію: «Сьогодні на Дні відкритих дверей ХПІ представлені всі кафедри, спеціальності, щоб гості могли поспілкуватися з викладачами, зрозуміти суть того чи іншого напрямку, який вони будуть освоювати. Також ми презентуємо дві нові ідеї — 3D-системи та інноваційний кампус. Це принципово нова система підготовки IT-фахівців. Крім того, в цей раз ми залучили до заходу наших роботодавців, щоб абітурієнти від них почули про перспективи працевлаштування після закінчення Харківського Політеху. Це важливо, оскільки діти повинні розуміти, що вони прийшли не просто щось вивчити, а підготуватися до своєї майбутньої професії».

Для всіх присутніх було презентовано 170 освітніх програм від 89 кафедр вишу, які працюють в рамках 5 інститутів та 4 факультетів НТУ «ХПІ». Була представлена лабораторно-експериментальна зона, де демонструвалися досліди з хімії та фізики, зона робототехніки та інжинірингу з представленими сучасними технологіями IT-сфери та електроніки, територія майстер-класів.

Так, доцент кафедри технологій жирів і продуктів бродіння ХПІ Дмитро Матюхов зазначив, що сьогодні в Україні інженерна спеціальність затребувана, і, зокрема, фахівці для заводів, лабораторій з виробництва харчових продуктів та напоїв. «Ми розповідаємо дітям, що важливо вивчати хімію, біологію, і, в першу чергу, показуємо, як ці знання можуть стати в нагоді в реальному житті. Тут вони можуть взяти участь в наших дослідах і експериментах, подивитися і послухати що-небудь цікаве, а також спробувати, наприклад, ексклюзивний напій, приготований студентами нашої кафедри». За його словами, такі заходи дуже корисні для викладачів, студентів та абітурієнтів: вони об'єднують школи і університети, які повинні тісно працювати, робити спільну справу в підготовці фахівців.
У програмі масштабного фестивалю було також спілкування з представниками приймальної комісії Політеху про особливості вступної кампанії та умови прийому 2019 року, панельна дискусія «Професії майбутнього», експрес-тестування ЗНО.

«ХПІ прийняв виклик сьогоднішнього дня, ми адаптуємося і стаємо ближче до абітурієнтів. На Дні відкритих дверей показано все різноманіття ХПІ. Тут зібрана найбільша лабораторно-експериментальна зона, представлена територія робототехніки, мехатроніки, інжинірингу. У нас проходить одночасно більше 20 майстер-класів. Крім цього ми пояснюємо, що таке вступна компанія, проводимо лекцію про вступ, правила прийому, про помилки абітурієнтів минулих років. Щоб кожен зрозумів, що ті умови і правила, які існують, не такі вже й страшні. Приймальна комісія Політеху допоможе вам остаточно з усім розібратися» — зазначив відповідальний секретар Центральної приймальної комісії ХПІ Сергій Петров.

Студентка Харківського машинобудівного коледжу Владислава Пивоварюк розповіла, що після закінчення коледжу готується вступати до ХПІ: «У мене тут навчається багато друзів. Я вже багато разів була в ХПІ, мені подобається університет. Сьогоднішній захід відмінний. Скрізь все розповідають, пояснюють, проводяться майстер-класи. Я була в інших університетах, але тут мені більше подобається, і збираюся сюди вступати на спеціальність «логістика».
«Я прийшов дізнатися про ЗНО, про всі нюанси вступу і підібрати спеціальність для себе, яка буде до душі. Я планую після 9 класу йти до училища, а потім поступлю до ХПІ. Думаю, кожного, хто сьогодні сюди прийшов щось зацікавило. Мені все цікаво. Будь-який факультет чимось відрізняється, але по-своєму гарний і представляє цікаве і нове», — сказав учень 9 класу Харківського ліцею №4 Іван Аліфиренко.

Десятикласник Микита Цепочко прийшов вибрати IT-спеціальність: «Вибір вишу вже не постає, оскільки обрав ХПІ. Подобається різноманітність факультетів для програмістів. Робототехніка досить цікава, але я більш схильний до кібербезпеки та розробки сайтів».

По закінченню масштабного заходу «День відкритих дверей і Фестиваль науки «Science is FUN!» гостей очікував розіграш призів — футболок, бейсболок з логотипами ХПІ, сертифікатів на гру БК «Політехнік», ін. Також гостей розважали рок-гурти, творчі колективи Палацу студентів ХПІ.

Відзначимо, що серед гостей події були партнери НТУ «ХПІ» за кількома освітнім проектам. Це представники освітнього проекту «На урок» та БО «Благодійний фонд «Музей програмного забезпечення і комп'ютерів» (Software & Computer Museum), з яким виш підписав договір про співпрацю.

Головний редактор освітнього проекту «На урок» Любов Цукор розповіла, що вони займаються підготовкою дітей до олімпіад, а також створюють безкоштовний контент для вчителів — вебінари, онлайн-конференції, статті, конкурси. Вчені ХПІ неодноразово брали участь в подібних заходах, зокрема, у Всеукраїнській інтернет-конференції «Сучасні освітні тенденції: STEM, STEAM і учнівські проекти», Всеукраїнській інтернет-конференції «Сучасні освітні тенденції: технології та інструменти розвитку креативного мислення», і співпраця буде тривати й надалі.
_____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі