РОБОТ-ПИЛОСОС LG HOM-BOT® ОТРИМАВ ВИСОКІ ОЦІНКИ ROBOTICS LAB

РОБОТ-ПИЛОСОС LG HOM-BOT® ОТРИМАВ ВИСОКІ ОЦІНКИ ROBOTICS LAB
СЕУЛ, 24 липня 2017 р. — 16 років тому компанія LG Electronics (LG) випустила перший роботизований пилосос, який став абсолютним проривом в індустрії. Через роки експериментів в області роботизованої побутової техніки розробники LG створили революційний пилосос HOM-BOT® Turbo+, визнаний найбільш «людиноподібним» пристроєм згідно з дослідженнями лабораторії робототехніки та інтелектуальних систем при Сеульському національному університеті (SNU Robotics Lab).

Штучний інтелект лежить в основі створення всіх сучасних роботів і має різні визначення, одне з яких – це здатність отримувати та засвоювати накопичений досвід. Усупереч усталеним стереотипам із науково-популярних книг і голівудських фільмів, роботам зі штучним інтелектом не обов'язково бути «розумними». Важливо, щоб вони виконували певну роботу. Більшість сучасних роботизованих пилососів має здібності до навчання. Але, згідно з результатами SNU Robotics Lab, не всі роботи-пилососи знаходяться на одному когнітивному рівні розвитку.

SNU Robotics Lab провела тестування роботів-пилососів провідних виробників у категоріях сприйняття, оцінювання, активності та в результаті класифікувала три рівня інтелектуального розвитку. Пилосос LG HOM-BOT Turbo+ отримав найбільш позитивні відгуки, а експерти присвоїли йому рівень «Дитина» (інші рівні – «Мавпа» і «Дельфін»), тому що здатність до навчання LG HOM-BOT Turbo+ відповідає розвитку 6-7-річної дитини. Використання LG техніки надточної нейронної мережі (CNN) дозволяє пристрою відрізняти людину від домашньої тварини шляхом аналізу збережених зображень. Завдяки впровадженню технології LG DeepThinQ™ точність сприйняття і судження стали основними аспектами діяльності високоефективного штучного інтелекту. За допомогою даного технологічного рішення пристрій «переріс» рівень «Мавпа», на якому знаходився два роки тому.

LG HOM-BOT Turbo+ із підтримкою DeepThinQ має низку переваг, серед яких можливість не тільки визначати перешкоди і планувати пересування найбільш зручним маршрутом, а й можливість розрізняти живі та неживі об'єкти. Наприклад, LG HOM-BOT Turbo+ легко розпізнає в кімнаті людину і продовжить роботу, як тільки та зійде з маршруту прибирання. Однак, натрапивши на перешкоди у вигляді меблів або інших непереміщуваних предметів, робот-пилосос просто об'їде їх і продовжить прибирання в звичайному режимі. Ці аналітичні здібності були високо оцінені SNU Robotics Lab як виняткові характеристики для даної категорії пилососів.

«LG дуже пишається тим, що виробляє не тільки найкращу техніку для дому, а й ефективні «розумні» пристрої, – заявив Сон Де-Хен, президент компанії LG Electronics Home Appliance & Air Solutions. – При розробці сучасних роботів ми впроваджуємо інноваційні технології, які вже були застосовані у створенні як споживчих, так і комерційних пристроїв. Серед очікуваних новинок – вихід промислового пилососа LG Airport Robot, який буде представлений у Міжнародному аеропорту Інчхон уже цього місяця».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі