Середні ціни житла сягнули максимального значення!

Середні ціни житла сягнули максимального значення!
До кінця осені поточного року середня ціна житла, за якою власники виставляють об'єкти на продаж, сягнула максимального за рік значення – еквівалент 821 доларів за квадратний метр.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року – 766 доларів за квадратний метр – зростання становить 7%, відзначають ріелтори.

«Підвищення середньої ціни продажу, на нашу думку, протягом року було чітко прив'язане до зростання курсу долара. А це, в свою чергу, досить красномовно говорить про панічні реакції продавців на коливання курсу. Більше того, ми побачили ще один рекордний показник: середня ціна реального продажу, тобто такого, котрий в решті решт задовільнив продавця та покупця, до кінця осені сягнув найвищої за рік позначки – 725 доларів за метр. Це на 13,5% вище, ніж середня ціна продажу за весь 2019 й, і на 9,5% вище середньої ціни продажу за дев'ять місяців 2020 року. І підвищення цін зайвий раз говорить про те, що за відсутністю зрозумілих економічних перспектив для багатьох ринок житла залишається найменш ризиковим і найбільш прогнозованим засобом захисту заощаджень», – повідомила керівник компанії« ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова.

За оцінками експерта, про готовність покупців вкладати кошти в купівлю нерухомості також говорить і невисокий рівень торгу. «У листопаді торг склав 2,8%. Настільки невеликий розмір поступки, на мій погляд, є виразною ознакою психологічної готовності покупців «забирати все підряд», – підкреслила Світлана Якимова.



______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі