Що допоможе позбутися паління? Розповідає лікар

Що допоможе позбутися паління? Розповідає лікар
Те, що паління провокує розвиток багатьох хвороб і ускладнює перебіг наявних — загальновідомий факт. Про шкоду згубної звички і важливість боротьби з нею говорять лікарі всіх спеціальностей. Курців часто супроводжують знижена переносимість фізичних навантажень, неприємний запах з рота і від волосся, нездоровий колір зубів і шкіри. Більшість з них і самі не проти кинути палити. Про те, як зробити це з мінімальним дискомфортом, розповідає терапевт Into-Sana Еліна Бережна.

Паління вже давно не асоціюється з престижем і статусністю, «мода» на цю згубну звичку давно минула. Більш того — паління сьогодні часто асоціюється з низькою психоемоційною стійкістю. Про те, що воно призводить до таких тяжких наслідків, як інфаркти та інсульти, ішемічна хвороба серця і ракові захворювання, навіть говорити не доводиться.

Тому курцям просто необхідно ретельно контролювати стан свого організму. Якщо ви палите, щороку вам потрібно проходити ряд досліджень, а саме:
- загальний аналіз крові;
- електрокардіографія;
- ліпідограмма;
- аналіз на онкомаркери;
- спірографія;
- КТ грудної клітки.

Якщо ж ви вирішили кинути курити, поспішаємо вас запевнити — це цілком реально! Особливо в супроводі досвідченого лікаря і за допомогою сучасних методик лікування. Першим кроком у зваженій відмові від паління має стати відвідування терапевта або сімейного лікаря, а також нарколога.

Хороша новина ще і в тому, що лікарських засобів, здатних полегшити відмову від згубної звички, сьогодні існує безліч. Це називається нікотинзамісним лікуванням. Є препарати, що блокують «нікотинові» рецептори головного мозку, і тим самим полегшують «синдром відміни». Спеціальні жвачки відволікають від бажання покурити в конкретний момент, пластирі допомагають зменшити тягу до сигарети протягом дня, а інгалятори — заміщають собою звичку регулярних перекурів. Підібрати спосіб відмови від куріння, що підходить саме вам, допоможе ваш лікар.

Ну і наостанок, у якості мотивації, хочеться відзначити кілька позитивних моментів, які ви відчуєте, відмовившись від шкідливої звички:
1. Поліпшення самопочуття у перший же день без сигарет.
2. Позитивний приклад у вашій особі для дітей та онуків.
3. Скорочення фінансових витрат на сигарети.
4. Поліпшення кольору і стану шкіри та зубів, позбавлення від неприємного запаху з рота.
5. Можливість відчувати смаки і запахи повною мірою.

Ви можете відмовитися від небажаної звички, для цього достатньо зробити перший впевнений крок у напрямку здорового та щасливого майбутнього!
____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі