Siemens та «Львівська Політехніка» відкривають центр з підготовки технічної еліти України

Siemens та «Львівська Політехніка» відкривають центр з підготовки технічної еліти України
4 вересня 2018 року в Національному університеті «Львівська Політехніка» відбулося урочисте відкриття навчально-наукового центру електроприводів та систем автоматизації за підтримки "Сіменс Україна". У заході взяли участь генеральний директор «Сіменс Україна» Мачей Зєліньскі, ректор Національного університету «Львівська Політехніка» Бобало Юрій Ярославович, а також професорський склад університету, представники міської адміністрації і керівники промислових підприємств Львівської області.

Новий навчально-науковий центр розташувався в головному корпусі Національного університету «Львівська Політехніка» у Львові. У центрі, оснащеному новітньою технікою автоматизації Siemens, будуть проводити лекції і лабораторно-практичні роботи для студентів 1-5 курсів навчально-наукового Інституту енергетики та систем керування «Львівської Політехніки». Таким чином, відкриття нового навчально-наукового центру сприятиме розширенню та покращенню технічної бази університету і допоможе студентам отримати практичний досвід роботи із системами управління технологічними процесами, електроприводами, системами дистанційного контролю і моніторингу, збору та аналізу даних від провідного технологічного концерну. Особлива увага приділятиметься шляхам запровадження цифрових рішень у сферах електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.

«Подальший розвиток енергетичного ринку неможливо уявити без цифрових технологій. Створення надійних digital-систем, які дозволяють машинам самостійно змінювати шаблони задля підвищення ефективності виробничих процесів, зниження енерговитрат, прискорення виходу продуктів на ринок і забезпечення кібербезпеки, – це найважливіше і найвідповідальніше завдання, що стоїть перед інженерами в сучасних реаліях, – зазначив генеральний директор «Сіменс Україна» Мачей Зєліньскі. – Одна з цілей, яку ми переслідували, відкриваючи наш науково-навчальний центр у Львові, – сприяти нарощенню інтелектуального потенціалу українських інженерів: тут досвідчені викладачі готуватимуть молоді кадри міжнародного рівня».

«Сьогодні система освіти України має подолати кілька серйозних викликів. Один з них – потужний відтік студентів, які віддають перевагу навчанню у закордонних вузах, – зазначив ректор Національного університету «Львівська Політехніка» професор Бобало Юрій Ярославович. – Я впевнений, що активна співпраця провідних українських університетів і міжнародних компаній допоможе вирішити цю проблему: кращі студенти будуть зацікавлені навчатися і працювати в Україні, створюючи її успішне майбутнє як економічно, промислово та інтелектуально розвиненої держави».

У майбутньому Siemens планує відкрити аналогічні науково-технічні центри у навчальних закладах політехнічного спрямування у всіх містах-мільйонниках України.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі