SMART-РОБОТ КОМПАНІЇ LG ВІДКРИВАЄ НОВУ ЕРУ ВИРОБНИЦТВА РОБОТІВ ЗІ ШТУЧНИМ ІНТЕЛЕКТОМ

SMART-РОБОТ КОМПАНІЇ LG ВІДКРИВАЄ НОВУ ЕРУ ВИРОБНИЦТВА РОБОТІВ ЗІ ШТУЧНИМ ІНТЕЛЕКТОМ
CLOi SuitBot – перший людино-орієнтований робот компанії LG, призначений для галузі промисловості та медицини

БЕРЛІН, 28 серпня 2018 р. — Прагнучи в найближче десятиліття стати провідним розробником сервісних роботів, компанія LG Electronics (LG) представить першого людино-орієнтованого портативного робота на виставці IFA 2018. На відміну від роботів, що представлені раніше компанією LG, таких як робот-гід (Guide Robot), робот-прибиральник (Cleaning Robot) і робот-офіціант (Serving Robot), робот LG CLOi SuitBot не рухається самостійно по залах очікування аеропортів і фойє готелів. Він знаходиться безпосередньо на тілі людини як своєрідний екзоскелетний костюм. Його завдання – підтримувати і посилювати ноги користувача, щоб забезпечити більшу мобільність та менше навантаження на них.

Минулого року компанія LG стала інвестором стартапу з розробки роботів, що покликані долати обмеження можливостей людського тіла в повсякденному житті. У співпраці з стартапом SG ROBOTICS, який вивчає методи поліпшення якості життя за допомогою «розумних» роботів, був розроблений робот LG CLOiSuitBot. Зручні деталі, що обертаються природним чином, дозволяють роботові CLOi SuitBot здійснювати м’якіші та природніші рухи, щоб посилити нижню частину тіла людини при ходьбі, роботі, а також у положенні стоячи. Взуття, схоже на сандалі, і функція автоматичного регулювання робота дають можливість користувачеві легше надягати та знімати спорядження – у цьому полягає відмінність робота LG CLOiSuitBot від інших екзоскелетних костюмів.

Окрім того, робот LG CLOiSuitBot здатний встановлювати з’єднання з іншими сервісними роботами LG (що були вперше представлені на виставці CES 2018) і ставати частиною невеликої «розумної» робочої мережі, щоб передавати інформацію та вказівки, необхідні на робочих місцях на виробництві, в логістиці та дистрибуції. Обслуговуючі роботи LG CLOi розробляються у межах масштабнішої ініціативи компанії LG із застосування штучного інтелекту в комерційному секторі. Технологія штучного інтелекту дозволяє роботу LG CLOi SuitBot навчатися і розвиватися за допомогою розпізнавання та аналізу біометричних даних і навколишнього середовища, вимірювання та аналізу рухів з метою пошуку оптимальних переміщень та положень для максимальної продуктивності.

«Робот LG CLOi SuitBot є свідченням нашої відданості розширенню портфеля сервісних роботів, які привносять відчутну додаткову зручність користування та інновації в наше життя, — каже Дахюн Сонг (Song Dae-hyun), президент компанії LG Electronics Home Appliance & Air Solution. — Це лише один із прикладів широкого спектра передових продуктів із застосуванням штучного інтелекту, що призначений для взаємодії з користувачами та значно поліпшує комфортне користування, а також створює нові можливості для перетворення нашої ініціативи в галузі робототехніки в рушійну силу розвитку нового покоління».

З 31 серпня по 5 вересня відвідувачі стенду LG в павільйоні 18 на виставці IFA у Берліні зможуть познайомитися з лінійкою робототехніки компанії.

# # #


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі