SOCAR підбив підсумки впровадження швидких зарядних станцій

SOCAR підбив підсумки впровадження швидких зарядних станцій
З початку 2018 року попит на зарядні станції у мережі АЗК виріс на 50%

SOCAR Energy Ukraine, одна з перших мереж автозаправних комплексів (АЗК), яка впровадила швидкі зарядні станції, зафіксував зростання попиту на послуги зарядки електрокарів на 50% з початку 2018 року. Всього з січня по березень, під час першого етапу установки швидких станцій Fast Charger, тільки в Києві на трьох АЗК пройшло понад 3 300 сесій підзарядки автомобілів.

«За останні кілька років утворилося замкнене коло: підвищення попиту на електрокари нерозривно пов'язане з розвитком мережі та технології зарядних пристроїв. Безумовно, чекати на АЗС із «повільними» електростанціями 10 годин, доки зарядиться акумулятор, було вкрай незручно, – зазначає Ігор Орлов, директор роздрібного напрямку «SOCAR-Україна». – Тому в партнерстві з VLS Energy ми прийняли довгострокове рішення та запропонували ринку сучасні швидкі електрозарядні пункти Fast Charger. Це звичайне явище, коли наш клієнт іде випити каву в BUTA café або перекусити донер-кебаб, а за цей час його електрокар вже «підживився». До того ж, такі станції забезпечують більш безпечний процес зарядки. До осені 2018 року ми плануємо встановити подібні пункти підзарядки також на території Одеської та Львівської областей».

АЗК SOCAR обладнані виключно станціями Fast Charger потужністю від 22 до 50 кВт, які забезпечують зарядку літій-іонної батареї до 80% за 30 хвилин. Сьогодні електрокари на українському ринку в середньому розраховані на меншу потужність – 10 кВт. Попри це, в SOCAR прийняли стратегічне рішення про розміщення надпотужних станцій, щоб у майбутньому відповідати більш високим вимогам сучасних електромобілів.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі