«Сонячний бум» в Україні: сотні родин щороку переходять на «чисту» електроенергію, а бізнес запускає виробництво сонячних панелей

«Сонячний бум» в Україні: сотні родин щороку переходять на «чисту» електроенергію, а бізнес запускає виробництво сонячних панелей
Під час інтерв’ю Громадському телебаченню Голова Держенергоефективності Сергій Савчук пояснив, наскільки вигідно встановлювати сонячні панелі та як зростає попит українських родин на «чисту» енергію.

Так, якщо у 2014 р. лише близько 20 домогосподарств у всій країні мали сонячні електростанції, то станом на кінець 2018 р. таких родин – майже 7500.

При цьому, більшу частину таких СЕС, а саме – близько 4500 станцій, встановлено у 2018 році.

«Завдяки власній СЕС родина самостійно забезпечує потреби в електроенергії, заощаджує свій бюджет та ще й заробляє, реалізуючи надлишок енергії в мережу», - наголосив С. Савчук.

Ще один фактор, що суттєво вплинув на популярність сонячних панелей, - здешевлення технологій у всьому світі, а відтак і готової продукції.

Враховуючи швидкі темпи зростання попиту на сонячні панелі очікується, що у 2019 р. ще кілька тисяч родин перейде на «зелену» електроенергію.

Внутрішній ринок використання СЕС, який швидко розростається, підтримав бізнес.

На початку лютого у Вінниці відкрито перше в Україні масштабне виробництво сонячних панелей. Це означає:

- випуск 200 МВт сонячних панелей у рік, а після завершення другої черги проекту – 400 МВт у рік;

- 120 нових робочих місць;

- 5 млн євро вкладених українською компанією інвестицій;

- додаткові надходження у місцеві бюджети;

- вітчизняні сучасні та якісні сонячні панелі, які зроблять гідну конкуренцію імпортному обладнанню.
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі