Світові ціни на м’ясо зросли вперше за рік

Світові ціни на м’ясо зросли вперше за рік
За підсумками минулого місяця Індекс цін на м’ясо від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) становив у середньому 91,9 пункту, збільшившись на 0,8 пункту (0,9%) у порівнянні з показниками за підсумками жовтня. Про це доповідає Meat-Inform.

Таким чином, у листопаді відбулося перше зростання середніх світових котирувань із січня цього року. Утім, показники листопада на 14,6 пункту (13,7%) нижче значення індексу у відповідному місяці минулого року.

Міжнародні ціни на м’ясо великої рогатої худоби після чотирьох місяців зниження зросли через значний попит з боку Китаю та обмежені поставки з Океанії.

Ціни на свинину також дещо відновлювались, оскільки попит з Китаю був високим. Разом з тим, спостерігалось зменшення пропозиції на цей вид м’яса через низьку доступність забою тварин у Бразилії, та заборону експортувати до азійських країн свинину з Німеччини та Польщі через спалахи африканської чуми свиней.

Ціни на баранину також зросли, головним чином через імпортний попит з Китаю та низькі обсяги постачань з країн Океанії.

Котирування м’яса птиці, навпаки, знизились. Цьому сприяло збільшення поставок від провідних країн-виробників на тлі зменшення міжнародного попиту.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі