СВІТОВИЙ БЕСТСЕЛЕР УПЕРШЕ В УКРАЇНІ ВИЙШОВ ШРИФТОМ БРАЙЛЯ

СВІТОВИЙ БЕСТСЕЛЕР УПЕРШЕ В УКРАЇНІ ВИЙШОВ ШРИФТОМ БРАЙЛЯ
28 лютого 2019 року в Музеї історії Києва (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 7) відбулася презентація першої книги серії «Коти-Вояки» — «На волю!», виданої шрифтом Брайля. «Коти-Вояки» — світовий бестселер, серія пригодницьких романів-фентезі для дітей та підлітків.

Уперше в світі книги серії « Коти-Вояки» було видано рельєфно-крапковим тактильним шрифтом. Видання вийшло об’ємним: перша книга «На волю!» шрифтом Брайля складається аж з п’яти частин. Проект має соціальну спрямованість, адже надає можливість людям із порушеннями зору читати не лише навчальну літературу, а й сучасні популярні книги.

Перша книга серії «Коти-Вояки» була написана в 2001 році британськими письменницями під загальним псевдонімом Ерін Гантер (Кейт Кері, Черіт Болдрі, Тай Сазерленд, Вікторія Холмс). В Україні книги серії «Коти-вояки» з'явилися в 2016 році, ексклюзивні права на їхнє видання належать харківському видавництву «АССА». Перекладачі серії — Катерина Дудка та Остап Українець, дизайн — Олег Панченко.

Створення книги шрифтом Брайля є ініціативою громадської спілки «Всеукраїнська ліга організацій осіб з інвалідністю по зору «Сучасний погляд» та видавництва «АССА», ідея реалізована в партнерстві з Ротарі Клубом Київ та Ротарі Клубом Харків-Надія.

Наразі шрифтом Брайля видано 10 примірників першої книги «На волю» серії «Коти-Вояки», які передадуть до спеціалізованих навчальних закладів у різних куточках України. Також заплановано видання рельєфно-крапковим тактильним шрифтом й інших книг першого циклу серії «Коти-Вояки».
_________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі