Технологія мікроенергосистем від АББ забезпечуватиме електроенергією Роббенайланд

Технологія мікроенергосистем від АББ забезпечуватиме електроенергією Роббенайланд
Технології мікроенергосистем та бездротового з’єднання інтегрують відновлювану сонячну електроенергію та знизять використання викопного палива, щоб забезпечити електроенергією об’єкт світової спадщини у Південній Африці

Приносячи сучасне системне технологічне рішення на об’єкт історичного значення, компанія АББ поставила мікроенергосистему для інтеграції сонячної електроенергії щоб забезпечити електроенергією Роббенайланд, острів, де Нельсон Мандела провів в ув’язненні 18 років під час доби апартеїду. Наразі тут діючий музей та об’єкт світової спадщини. Роббенайланд розташований у 9 кілометрах від узбережжя Кейптауна, і раніше тут покладалися на дизельні генератори, що споживають викопне паливо та виділяють вуглекислий газ, які були єдиним джерелом електроенергії.

По суті невелика електрична мережа, нова мікроенергеосистема суттєво знизить витрати на паливо і викиди вуглецю, забезпечуючи острів сонячною електроенергією протягом, принаймні, 9 місяців на рік. Цей проект мікроенергосистеми є частиною ініціативи розвитку екологічно системного туризму, що фінансується Департаментом туризму Південної Африки та був виконаний для компанії SOLA Future Energy, що відповідальна за проектування, постачання та контракти.

Компанія АББ є новатором в технології мікроенергосистем, які, завдяки своєму розміру та потужності, є ідеальними для віддалених або територіально відокремлених місцевостей, таких як острови, які неможливо просто підключити до основної електромережі. Це саме стосується Роббенайланду, який протягом майже 400 років слугував в’язницею, оскільки сильні течії навколо острова площею 4,8 км2 робили втечу майже неможливою.

Роббенайланд став символом ненасильницького опору проти апартеїду під час та після ув’язнення пана Мандели, який після звільнення став президентом у 1994 році та керував Південною Африкою під час перших років перехідного періоду. Музей Роббенайланд, який відкрився у 1997 році, наразі є одним з найпопулярніших туристичних об’єктів Південної Африки. Щороку його відвідують 300 000 туристів, які прибувають на острів поромом. Екскурсії для них проводять колишні політв’язні.

На острові живуть близько 100 працівників музею, а також працює маяк та гавань зі жвавим рухом, отже, потреби Роббенайланду в електроенергії – приблизно як у невеликому селі. Мікроенергосистема збиратиме сонячну енергію з фотоелектричної установки з піковою потужністю 667 кіловат, що дорівнює середній потужності, необхідній для 130 будинків. Таку систему було встановлено на острові.

Система оснащена сонячними інверторами від АББ, які перетворюють постійний струм (DC) від сонячних панелей у змінний струм (AC), якого потребує електромережа. Як основне джерело електроенергії, ця мікроенергосистема знизить викиди вуглецю та потреби в паливі для дизельних генераторів, які раніше потребували близько 600 000 літрів пального на рік, але тепер слугуватимуть насамперед як допоміжний засіб.

Бездротова мережа ABB AbilityTM підключить сонячну електростанцію до мікроенергосистеми та забезпечить надійні та безпечні комунікації. Операційний центр у Кейптауні здійснюватиме моніторинг та управління мікроенергосистемою. Дистанційне налаштування усуває потребу в обслуговуючому персоналі на острові, де мінлива погода іноді може перешкоджати поїздкам з материка і назад. Бездротове рішення також усунуло потребу в прокладанні кабелів, що допомагає зберегти місцеве середовище на об’єкті світової спадщини.

«Рішення мікроенергосистеми від АББ буде інтегрувати сонячну енергію і скорочувати споживання викопного палива, щоб забезпечити електроенергією Роббенайланд, забезпечуючи значну економію коштів та підтримуючи зусилля Департаменту туризму, спрямовані на збереження спадщини та духу цього всесвітньо відомого острова, – зазначив Клаудіо Факін, керівник бізнес-напряму «Енергетичні мережі» компанії АББ. – Цей проект підтримує нашу увагу до мікроенергосистем та наше постійне прагнення знижувати негативний вплив на довкілля, як найкращого партнера для забезпечення більш потужних, інтелектуальних, та екологічно чистих електромереж».

Запаковане у контейнер, модульне рішення мікроенергосистеми «вмикай і працюй», від АББ включає систему акумуляторного зберігання енергії ABB Ability PowerStore™ та спеціальну систему управління Microgrid Plus, яка забезпечує дистанційне управління завдяки її підключенню до мережі Інтернет та хмарного сервісу. Система управління дозволяє керування енергопостачанням, включаючи зберігання енергії та балансування використання енергії з відновлюваних джерел та допоміжної дизельної генерації відповідно до змін попиту.

Компанія АББ встановила близько 40 мікроенергосистем по всьому світу, у широкому діапазоні застосувань, що працюють у віддалених місцевостях, на островах, в енергетичних компаніях та промислових кампусах.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі