Товарообіг між Україною та Бразилією зріс на 21,5%

Товарообіг між Україною та Бразилією зріс на 21,5%
За 2019 рік товарообіг між Україною та Бразилією збільшився на 21,5% у порівнянні із 2018 роком. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол України в Бразилії Ростислав Троненко в інтерв’ю Укрінформу, пише видання Mind.ua.

«У 2019 році двосторонній товарообіг з Бразилією зріс на 21,5% і становив 300 млн доларів США. Український експорт зріс майже на 65%, а бразильський імпорт – на 11,8%», – сказав Троненко.

За його словами, Україна експортувала до Бразилії лікарські засоби, зокрема інсулін, продукцію металургійної, борошномельно-круп’яної промисловості, текстильні матеріали. Натомість з Бразилії імпортувалися здебільшого тютюн, транспорт, крім залізничного, чорні метали, харчові продукти, фармацевтична продукція, кава.

«Безумовно, у 2020 році пандемія внесе свої негативні корективи в зовнішню торгівлю з Бразилією. Проте загалом є потенціал для збільшення нашого експорту до Бразилії, у тому числі металургійної продукції та сталевих труб, шин для автомобілів, мінеральних добрив, фармацевтичної продукції, над чим ми зараз і працюємо», – сказав посол.

Раніше повідомлялося, що Україна експортувала готової та консервованої риби на понад $2,4 млн. Протягом січня-квітня 2020 року поставлено на зовнішні ринки 1273 тонни готової та консервованої риби


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі