У другому кварталі 2017 року ОТП Банк наростив прибуток

У другому кварталі 2017 року ОТП Банк наростив прибуток
Згідно з даними фінансового звіту за МСФЗ за підсумками другого кварталу 2017 року ОТП Банк продовжив вести прибуткову операційну діяльність з позитивним фінансовим результатом в розмірі 65,4 млн грн, таким чином, наростивши прибуток з початку року до 344,9 млн грн.

Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному періоді склав 214,8 млн грн, на 30,6 млн грн поліпшивши результат аналогічного періоду минулого року (184,1 млн грн). Чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» в звітному періоді склав 424,9 млн грн, досягнувши 908,1 млн грн накопичувальним підсумком з початку року.

З огляду на незначне зниження курсу долара, а також внаслідок подальшого очищення кредитного портфеля, перш за все в корпоративному сегменті, за результатами другого кварталу 2017 року кредитний портфель ОТП Банку скоротився на 3,76%, склавши 23,6 млрд грн. Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб склав 16,1 млрд грн (- 3,15% за квартал); обсяг кредитів, виданих фізичним особам, склав 7,5 млрд грн (- 5% в квартальному численні).

На тлі приросту залишків на рахунках фізичних осіб до 9,1 млрд грн (+ 64,1 млн грн за квартал), загальний депозитний портфель ОТП Банку під дією курсового і сезонного факторів у 2-му кварталі скоротився до 21,8 млрд грн. Зокрема, обсяг коштів юридичних осіб склав 12,7 млрд грн (- 8,55% за квартал).

Активи ОТП Банку за підсумками 2-го кварталу 2017 року склали 25,5 млрд грн.

«Завдяки позитивним сигналам ринку, готового працювати вже у пост-кризовому режимі, другий квартал дозволив нам викристалізувати свої ключові напрямки розвитку. Так, фокусуючись на підтримці представників агросектору, до весняної посівної кампанії ми реалізували програму «Агро-фабрика», і продовжуємо розвивати її. В обслуговуванні роздрібних клієнтів ми також реалізували і розвинули ряд партнерських проектів, зокрема, в сфері автокредитування, фінансування енергоефективності IQ energy, а також карткових і ко-брендових продуктів», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

Регулятивний капітал ОТП Банку на кінець 2-ого кварталу склав 2,7 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу за станом на 1 липня 2017 року зафіксувався на рівні 14,12% (при нормативі не менше 10%).

Показник поточної ліквідності Банку склав 69,13%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі