У ХПІ стартував унікальний науковий проект для школярів

У ХПІ стартував унікальний науковий проект для школярів
4 червня вперше у Харківському регіоні НТУ «ХПІ» відкрив інтенсивну літню школу STEMCamp School. Слухачами стали 100 школярів м. Харкова та області. Протягом 10 днів вони прослухають лекції, візьмуть участь у лабораторних роботах і майстер-класах за п’ятьма різними напрямками: фізика, хімія, екологія, енергетика та інженерне проектування. Наприкінці навчання школярі презентують власні розроблені проекти. Серед почесних гостей церемонії відкриття STEMCamp School — ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол, вчені вишу, представники Харківської облдержадміністрації.

«Я бажаю вам із задоволенням провести ці 10 днів у STEMCamp School. Ви тут будете не просто навчатися, а розширите коло спілкування, попрацюєте з молодими вченими Політеху та інших вишів. Успіху всім вам і цікавих заходів», — звернувся до присутніх ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол. Він також подякував голові Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА) Юлії Світличній за підтримку наукових та освітніх проектів ХПІ.

Голова Ради молодих вчених при ХОДА Наталія Куфтеріна привітала всіх з початком роботи шкільного табору і побажала учасникам успіхів у реалізації своїх ідей: «Я сподіваюся, що в цій школі ви отримаєте все, що шукали. STEMCamp School допоможе вам зрозуміти, яка професія вам цікава. А по закінченню школи, ми зможемо побачити ваші проекти».

Один з організаторів і ментор STEMCamp School, доцент кафедри етики, естетики та історії культури ХПІ Василь Маліков зазначив, що це літня школа для всіх дітей, у тому числі тих, хто має особливі потреби. «Був конкурсний відбір. Всі бажаючі могли залишити заявку, показати свої оцінки, написати мотиваційний лист. Ми відібрали з більш ніж 250 претендентів сотню осіб. Це здебільшого діти у віці 14-16 років, але є й молодші».

STEMCamp School триватиме 10 днів. Спочатку, протягом двох днів, дітям прочитають лекції за п'ятьма напрямками: хімія, фізика, інженерне проектування, енергетика, екологія. Після цього пройде розподіл учасників на команди (по 5 осіб у кожній) для інтенсивної підготовки в одному з напрямків. Далі вони будуть розробляти свої проекти.
Лектори школи — вчені ХПІ, а також спікер від США шкільний фізик-експериментатор Крістофер Чіаверіна; волонтери — студенти ХПІ.

Завершиться STEMCamp School 15 червня фестивалем науки, де учасники представлять свої проекти.

Організатори STEMCamp School — ГО «Об'єднання молодих вчених НТУ «ХПІ» за підтримки Посольства США в Україні.

Офіційна сторінка #STEMCampSchool у Facebook: www.facebook.com/STEMcampschool/

Довідка:

Абревіатура STEM розшифровується як «Science, Technology, Engineering and Mathematics» — наука, технологія, інженерія і математика. Ці напрямки лежать в основі даної методики освіти. При цьому такі дисципліни вивчаються не окремо, як зазвичай, а у комплексі. Велике значення відіграє практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці. Учні отримують практичні навички, що можуть зробити життя простішим, наприклад створення «розумного дому».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі