У Львові запрацював сервіс SMS-оплат в транспорті від Київстар

У Львові запрацював сервіс SMS-оплат в транспорті від Київстар
Найбільший телеком-оператор України спільно з Львівською міською радою та комунальним підприємством «Львівелектротранс» запустив послугу оплати проїзду в громадському транспорті м. Львів за допомогою SMS. Львів став третім містом в Україні, де містяни можуть оплачувати поїздки в такий спосіб за допомогою послуги СМАРТ-ГРОШІ*.

Для Львова це не перший інноваційний сервіс оплати. В громадському транспорті міста вже можна було обрати зручний пасажиру метод розрахунку - QR, Приват24 чи безконтактний валідатор. За оцінкою місцевих транспортників, електронні способи оплати регулярно використовує близько 15% пасажирів, що є високим показником та свідчить про готовність містян до переходу на безготівкові способи платежів. Тож відсьогодні такі можливості розширюються ще сервісом оплат за допомогою SMS.

Досвід впровадження сервісу в інших містах – Івано-Франківську та Вінниці - демонструє, що SMS-оплати користуються попитом у містян. Так, в Івано-Франківську кількість користувачів щомісяця зростає щонайменше на 23%, а в Вінниці ним щоденно користується близько 2000 осіб.

«Ми крок за кроком втілюємо в містах України проекти, що дають можливість місцевим мешканцям отримувати послуги від муніципальних служб легко, швидко та зручно. – зазначив Костянтин Вечір, директор по роботі з державними підприємствами, Київстар. – Ми вдячні львівській адміністрації за підтримку пропозиції Київстар зробити оплату в транспорті більш комфортною та сучасною. На черзі – впровадження інших інновацій: Mobile ID для доступу до електронних послуг міста, аналітичні звіти на базі Big Data-технологій для розвитку інфраструктури й туризму та інші послуги».

Окрім використання у транспорті, принцип безготівкової оплати послуг за допомогою SMS може бути застосований також в інших сферах життя міста – продажі квитків у кіно, театри чи музеї, оплати паркування, комунальних, інших обов’язкових платежів тощо.

"Львів рухається в напрямку впровадження електронного квитка для оплати проїзду у всьому громадському транспорті Львова. Тому ми підтримуємо усі ініціативи, які дозволяють здійснювати оплату за проїзд безготівково. Чимало таких можливостей вже працює в нашому електротранспорті. Дякую усіх партнерам, зокрема нашим мобільним операторам, які допомагають це реалізовувати та пропонують нові сервіси для львів’ян!", - поділився враженнями Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

На думку директора комунального підприємства «Львівелектротранс» Вячеслава Кокошка, - «Це революційне рішення, що суттєво змінить систему транспортної взаємодії у місті та стане ще однією підготовчою сходинкою на шляху запровадження загальноміського електронного квитка»

Сплатити проїзд SMS-кою дуже просто: пасажиру достатньо відправити SMS з кодом відповідного маршруту на номер 877 та за 1-2 хвилини отримати повідомлення у відповідь з підтвердженням платежу та терміном дії квитка. Плата за саме SMS при цьому не стягується – з мобільного рахунку абонента списується лише вартість проїзду. Сервіс доступний всім абонентам передплаченого зв'язку Київстар.
______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі