Україна та ЄС оновлять торговельну угоду

Україна та ЄС оновлять торговельну угоду
Україна та Європейський Союз в 2021 році почнуть переговори про давно заплановане оновлення Угоди про асоціацію. Мета – перегляд переліку товарів і послуг, які Україна постачає на ринок ЄС в пільговому режимі. Зокрема, з європейцями обговорять торговельні квоти.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної асоціації Ольга Стефанишина, пише видання businessua.com.

"Ми вже переросли ті обсяги торгівлі та доступу на ринки ЄС, які були закладені в цьому документі. І наша позиція була підкріплена позицією бізнесу, з яким ми постійно перебуваємо в діалозі", – сказала Стефанишина.

Крім того, планується розглянути питання створення стимулів для виходу малого і середнього бізнесу на європейські ринки, за якими ще не було домовленостей. Також буде проведена оцінка виконання Угоди про асоціацію.

Як відомо, в 2014 році Європейський Союз і Україна підписали Угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду в розвитку відносин між ЄС і Україною.

У грудні 2019 року відбулася невелика розширення торговельної частини угоди – Верховна Рада ратифікувала зміни про збільшення квот на безмитний експорт м'яса птиці з України.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі