Українці вдруге візьмуть участь у всесвітньому хакатоні NASA

Українці вдруге візьмуть участь у всесвітньому хакатоні NASA
Цього року над завданнями від NASA будуть працювати українці в чотирьох містах – Києві, Дніпрі, Кропивницькому та Одесі. Організатори хакатону NASA SpaceApps Challenge закликають всіх охочих долучатися до події та спробувати свої сили у космічних розробках.

29-30 квітня 2017 року в світі пройде щорічний 48-годинний хакатон NASA SpaceApps Challenge. Україна вдруге долучиться до події світового масштабу.

Нагадаємо, що минулого року Україна вперше взяла участь в хакатоні NASA, а проект Mars-Hopper, створений в рамках події, отримав визнання журі NASA та переміг в номінації «Вибір людей» (People`s Choice), випередивши понад 100 інших проектів з усього світу.

«Дебютна участь України у всесвітньому хакатоні NASA SpaceApps Challenge надала суттєвий поштовх розвитку української космічної спільноти. Тема отримала просування – як по географії України, так і за охопленням аудиторії. В результаті з'явилися локальні події – Spacer Хакатон та UA Space форум. Це саме той результат, на який ми сподівалися. Тому ми переконані, що слід продовжувати. Цього року масштаб події зростає – в заході візьмуть участь чотири українські міста, і ми очікуємо щонайменше 600 учасників. Наша ціль і надалі залучати та максимально зацікавлювати українців наукою та технологіями, допомагати відкривати нові таланти, а також продемонструвати потенціал України в космічній галузі», – говорить Андрій Бегунов, організатор та один із менторів київського NASA SpaceApps Challenge.

Учасники хакатону будуть працювати над реальними завданнями NASA. Проекти 2017 року охоплюють тему «Земля». У своїх проектах учасники зможуть використовувати API для доступу до найрізноманітніших даних NASA.

До участі в заході запрошуються інженери, розробники, дизайнери, підприємці, фахівці з робототехніки, аналітики з обробки великих даних, фахівці інших профілів і студенти. Умови хакатону не передбачають спеціальних вимог до учасників. Взяти участь може кожен охочий. Крім того, передбачена можливість брати участь в обраному проекті в режимі онлайн. Участь у хакатоні безкоштовна.

Після завершення хакатону результати роботи оцінить журі київського заходу, до складу якого входять вчені та діячі космічної галузі України. Журі визначить три найкращі проекти. Два проекти будуть номіновані на міжнародний конкурс, в рамках якого протягом трьох тижнів глобальне журі за участю експертів NASA визначить переможців у спеціальних категоріях. Результати хакатону – проекти і вихідні коди – будуть опубліковані NASA у відкритому доступі.

15 квітня 2017 року в Києві відбудеться підготовчий тренувальний збір хакатону BootCamp Т-2. На заході учасників очікують цікаві доповіді, а організатори обговорять з учасниками завдання, складуть перелік підготовчих робіт і допоможуть організувати команди.

NASA SpaceApps Challenge вперше відбувся в 2012 році. У 2016 році в хакатоні взяли участь 15 500 учасників зі 160 міст світу. Для вирішення завдань, підготовлених фахівцями NASA, учасники створили 1 300 проектів.

Хакатон проводиться з ініціативи та за інформаційної підтримки відкритої програми Національного Агентства США з Аеронавтики і досліджень космічного простору NASA Incubator innovation program. В Україні подія організована ентузіастами за підтримки партнерів.


Організаційна інформація:
Участь в заходах БЕЗКОШТОВНА.



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі