Українці візьмуть участь у розробках для NASA

Українці візьмуть участь у розробках для NASA
Україна приєдналася до глобального руху розробників рішень в сфері космічних досліджень. 23-24 квітня 2016 року вперше в Києві і Україні пройде щорічний всесвітній 48-годинний хакатон «NASA SpaceApps Challenge». На заході українці працюватимуть над реальними завданнями NASA, вирішенням яких зараз займаються фахівці космічних агентств. Результатами праці учасників стануть працюючі прототипи.

Хакатон проводиться з ініціативи та за інформаційної підтримки відкритої програми Національного Агентства США з Аеронавтики і досліджень космічного простору «NASA Incubator innovation programm». В Україні подія організована ентузіастами за підтримки спонсорів.

«Світу потрібні нові ідеї. Ми хочемо зібрати разом і об'єднати зусилля ентузіастів та інноваторів для вирішення практичних завдань, які стоять перед людством в галузі дослідження космосу і Землі. Ми прагнемо створити українську космічну спільноту для просування України як повноправної космічної держави з величезним новаторським потенціалом», – коментує Андрій Бєгунов, організатор та один із менторів київського «NASA SpaceApps Challenge».

До участі в заході запрошуються інженери, розробники, дизайнери, підприємці, фахівці з робототехніки, аналітики з обробки великих даних, фахівці інших профілів і студенти. Умови хакатону не передбачають спеціальних вимог до учасників. Взяти участь можуть усі бажаючі. Більше того, можливо віртуально брати участь в будь-якому з обраних проектів.

Проекти 2016 року охоплюють теми аеронавтики, космічної станції, подорожі на Марс, Планети Земля, Сонячної системи і далекого космічного простору, технологій. Завдання, над якими працюватимуть учасники, NASA публікує рівно за місяць до початку заходу, а саме 22 березня 2016 року. Розробники зможуть використовувати API для доступу до найрізноманітніших даними NASA.

Після завершення хакатону результати роботи оцінить журі київського заходу, до складу якого входять вчені та відомі діячі космічної галузі України Леонід Каденюк, Клим Чюрюмов і Анатолій Відьмаченко, а також ментори з різних областей. Журі визначить три найкращі проекти. Два проекти будуть номіновані на міжнародний конкурс, в рамках якого протягом трьох тижнів глобальне журі за участю експертів NASA визначить переможців у спеціальних категоріях. Результати хакатону – проекти і вихідні коди – будуть опубліковані NASA у відкритому доступі.

2 квітня 2016 року відбудеться підготовчий тренувальний збір хакатону «Т-3 BootCamp». На заході вчені та діячі космічної галузі України Леонід Каденюк, Клим Чурюмов і Анатолій Відьмаченко поділяться з учасниками досвідом своїх досліджень. А організатори обговорять з учасниками завдання, складуть список підготовчих робіт і допоможуть організувати команди.

NASA SpaceApps Challenge вперше відбувся в 2012 році. У 2015 році в хакатонах взяли участь майже 14 000 учасників із 133 міст планети: для вирішення завдань, підготовлених фахівцями NASA, учасники створили 950 проектів. У 2016 році про свою участь у всесвітній події заявили 180 міст з усього світу, в тому числі Київ і Кіровоград.

Організаційна інформація:

Участь в заходах БЕЗКОШТОВНА.

Реєстрація на хакатон «NASA SpaceApps Challenge» 23-24 квітня 2016 року вже відкрита.
Час: 09:30, 23 квітня
Місце: Київ, Ярославський провулок 1/3, Коворкінг HUB4.0

Реєстрація на підготовчі збори «T-3 BootCamp» 2 квітня.
Час: 09:30, 2 квітня
Місце: Київ, Ярославський провулок 1/3, Коворкінг HUB4.0

Сайт хакатону http://spaceappskiev.wix.com/spaceapps
Страница в Facebook https://www.facebook.com/spaceappskiev/
Twitter @spaceappskiev

Хештеги #spaceapps, #spaceapps_kiev


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі