Українські бізнесмени все частіше закривають компанії в Україні і відкривають бізнес в Польщі

Українські бізнесмени все частіше закривають компанії в Україні і відкривають бізнес в Польщі

Незважаючи на економічну кризу і пандемію коронавируса, тільки за останній рік кількість українців, які відкрили свій бізнес на території Польщі, зросла на 20%.

Про це пише польське видання Rzeczpospolita, передають Економічні новини.

Пандемія внесла свої корективи в ріст і розвиток міжнародного ринку працевлаштування. Потік українців до Польщі за останній рік істотно виріс.

За даними Управління соціального страхування в Польщі (ZUS), на кінець 2020 року було зареєстровано 5,9 тисяч українських бізнесменів.

Работа в Польше? 10 причин начать бизнес в этой стране

Як зазначає видання, незважаючи на кризу і пандемію, Польща приваблює не тільки бізнесменів з України, а й білоруських підприємців.

Так, за даними ZUS, за період 2020 року білоруси були другою за чисельністю після українців групою іноземців, які реєстрували свою бізнес-діяльність на території Польщі.

На кінець 2020 року в Польщі було офіційно зареєстровано понад 725 тисяч офіційно працюючих іноземців. Найбільше Польща приваблює українських громадян - 532,5 тисячі осіб, далі йдуть білоруси - 50,6 тисяч осіб, і третя країна, громадяни якої воліють працювати і жити в Польщі - це Грузія і 12,9 тисяч осіб залишили країну.

Нагадаємо, щоб офіційно отримати роботу в Польщі, громадянин України може не мати спеціальний дозвіл. З червня 2017 року діє закон, на підставі якого польські роботодавці можуть приймати на роботу українців, а також громадян Вірменії, Росії, Білорусі, Грузії та Молдови, тільки на підставі заяви. На підставі заяви можна працювати в Польщі 6 місяців протягом наступних 12 місяців.




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі