«Укроборонпром» створює кластер радіолокації, зв’язку та РЕБ

«Укроборонпром» створює кластер радіолокації, зв’язку та РЕБ
ДК "Укроборонпром" розпочав створення кластеру радіолокації, зв‘язку та РЕБ, ведучим підприємством якого стане запорізьке підприємство КП "Науковий виробничий комплекс "Іскра". Це рішення прийнято на підставі значних успіхів підприємства, які були досягнуті за останні роки.

В першу чергу, мова йде про значне зростання у 2017 році обсягів реалізації продукції для потреб Міністерства Оборони України, який у порівнянні з 2015 роком зріс у 8 разів.

Протягом року, "НВК "Іскра" було завершено розроблення та виготовлено дослідні зразки двох нових радіолокаційних станцій 80К6Т та МР18, фінансування яких проведене повністю за рахунок власних коштів. Загальний обсяг фінансування вищезазначених станцій склав близько 148 млн грн. Окрім того, у 2017 році освоєне виробництво та виготовлені нові види техніки.

Ця та інша діяльність підприємства дозволила у 2017 році сплатити до бюджетів усіх рівнів понад 222 млн грн. податків, а також збільшити зарплату працівників у 1,8 разів. Зараз середньомісячна заробітна плата по підприємству становить 11 484,3 грн. Це у 1,7 разів перевищує заробітну плату в середньому по Запорізькій області, та на 15 % перевищує середній рівень оплати праці по м. Києву.

Враховуючи ці та інші успіхи, "НВК "Іскра"стала ключовим підприємством кластеру радіолокації, зв‘язку та РЕБ, який зараз проходить стадію формування. До цього кластеру увійдуть провідні підприємства ДК "Укроборонпром" та компанії приватного сектору економіки: ДП "Науково-дослідний інститут "Квант-Радіоелектроніка", ДП "Науково-дослідний інститут радіолокаційних систем", ДП "Науково-дослідний інститут радіоелектронної техніки", ДП "Новатор", ТОВ "Телекарт-Прилад", ТОВ "Український науково-дослідний інститут комп’ютерних технологій" та інші.

Поєднання наукових та виробничих потенціалів провідних підприємств країни у галузі радіолокації дасть можливість розробляти нові наукоємні та високотехнологічні зразки військової техніки.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі