Умови продажу прав вимоги за іпотечними кредитами фізичних осіб, заборгованість за якими не погашається

Умови продажу прав вимоги за іпотечними кредитами фізичних осіб, заборгованість за якими не погашається
Маєте іпотечний кредит у банку, що ліквідується?

Знайте – права вимоги (майнові права) за Вашим договором будуть продані на відкритих торгах

Де? Коли? та Як?

У ході он-лайн аукціону за голландською моделлю.

Голландський аукціон – це аукціон, на початку якого стартова ціна активу дорівнює його загальній сумі заборгованості (сума «тіла» кредиту та нарахованих відсотків). Під час торгів через однаковий проміжок часу ціна автоматично і покроково знижується на крок аукціону – 1%. Таким чином, упродовж дня торгів ціна може знизитися зі 100% до 20% від загальної суми заборгованості.


ЧИ ВИСТАВЛЕНО НА ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПРОДАЖ ВАШ КРЕДИТ? – ПЕРЕВІРТЕ:

Зателефонуйте на безкоштовну «гарячу лінію» Фонду – 0 800 308 108 чи за номером 044 333 36 55*

(* тарифікація згідно з тарифами оператора зв'язку)

або – надіславши листа на електронну пошту info@fg.gov.ua.

Пам’ятайте: щотижня на індивідуальний продаж виставляються права вимоги за кількома сотнями іпотечних кредитів.

І якщо сьогодні пошук на сайті Фонду не дав результату, можливо, оголошення про індивідуальний продаж прав вимоги за Вашим кредитом з’явиться завтра.

Що зробити, аби Ваш кредит зняли з продажу?

Відповідь елементарна - погасити заборгованість. Як варіант – перекредитуватися в одному із діючих банків.

Це дасть Вам можливість, отримавши довідку про повне погашення заборгованості перед банком, зняти обтяження, накладені на Ваше майно.

Або ж ПОГОДИТИСЬ НА РОЗРОБЛЕНІ ФОНДОМ УМОВИ РЕСТРУКТУРИЗАЦІЇ ЗАБОРГОВАНОСТІ!!!

Якщо кредит не буде повернуто у повному обсязі – право вимоги (майнові права) за ним все-таки буде продано. Адже у кожного банку є свої кредитори, і кошти, отримані від реалізації активів банків, у тому числі і Вашого кредиту, підуть на задоволення їх вимог.

Хто і як може купити права вимоги (майнові права) за Вашим кредитом?

Учасником аукціону, а отже і потенційним покупцем, може стати будь-хто, окрім, звичайно, Вас – позичальника, та поручителя або заставодавця (іпотекодавця) за Вашим кредитом.

За голландської моделі аукціону, на перші торги право вимоги (майнові права) за Вашим кредитом буде виставлено окремим індивідуальним лотом. Початкова ціна – загальна сума Вашої заборгованості («тіло» кредиту та нараховані відсотки).

Упродовж одного дня ціна автоматично покроково знижуватиметься на 1%, і так – 80 разів. Отож, протягом аукціону ціна права вимоги за Вашим кредитом зменшиться на 80% - це непоганий стимул для покупців взяти участь у торгах, перемогти в аукціоні і претендувати на передане в забезпечення за Вашим кредитом майно в рахунок погашення боргу.

Аукціон відбуватиметься в режимі он-лайн і Ви, до речі, зможете стежити за його перебігом на сайті - https://prozorro.sale/

Щоправда, чи є учасники аукціону, скільки їх, і яку ціну вони врешті готові сплатити за право вимоги за Вашим кредитом – буде невідомо до завершення торгів.

Покупець знайде право вимоги (майнові права) за Вашим кредитом і зможе його придбати через одну із 40 бірж, підключених до центральної бази даних ProZorro.Продажі. Їх перелік із посиланнями на їхні сайти можна знайти тут.

ВАЖЛИВО ПАМʼЯТАТИ: НА ІНДИВІДУАЛЬНІ ТОРГИ ВАШ КРЕДИТ ВИСТАВЛЯТИМЕТЬСЯ ЛИШЕ ОДИН РАЗ.

Що буде далі, якщо Ваш кредит не буде куплено на індивідуальних торгах на голландському аукціоні?

Його знову буде виставлено на аукціон. Тільки цього разу – уже не індивідуально, а у складі пулу – разом із десятками, а то і сотнями подібних кредитів. І за такий «збірний лот», найімовірніше, уже змагатимуться компанії по роботі із проблемною заборгованістю.

Повторні аукціони також відбуватимуться в режимі он-лайн за тією ж голландською моделлю.

Що Вам робити зараз?

Найкраще – погасити кредит.

Або ж – СКОРИСТАТИСЯ ЗАПРОПОНОВАНИМИ УМОВАМИ РЕСТРУКТУРИЗАЦІЇ.

В іншому випадку – чекайте, коли право вимоги (майнові права) за Вашим кредитом буде продано. Відтак Ви отримаєте нового кредитора.

До речі, прийняти умови реструктуризації позичальник може до моменту фактичного продажу прав вимоги (майнових прав) за його кредитом на відкритих торгах.

Нагадаємо, перевірити, чи виставлено Ваш кредит на продаж можна на сайті Фонду, ввівши номер кредитного договору у спеціальне вікно пошуку, чи ж зателефонувавши на безкоштовну «гарячу лінію» Фонду 0 800 308 108, або за номером 044 333 36 55*, або – надіславши листа на електронну пошту info@fg.gov.ua.

(* тарифікація згідно з тарифами оператора зв'язку)

За більш детальною інформацією звертайтеся на безкоштовну «гарячу лінію» Фонду 0 800 308 108.
____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі