Урочиста передача 12 сучасних мобільних амбулаторій для роботи з профілактики ВІЛ та вірусних гепатитів в регіонах України

Урочиста передача 12 сучасних мобільних амбулаторій для роботи з профілактики ВІЛ та вірусних гепатитів в регіонах України
26 листопада 2014 року на Софійській площі у м. Києві Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні разом з керівниками уповноважених державних органів влади урочисто передасть 12 нових мобільних амбулаторій на базі сучасних мікроавтобусів для роботи з профілактики ВІЛ-інфекції, вірусних гепатитів та інших соціально-небезпечних хвороб серед найбільш уразливих верств населення. Ця подія приурочена до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, адже вже 1 грудня всі 12 амбулаторій будуть працювати у регіонах України.

Мобільні амбулаторії загальною вартістю майже 500 000 доларів США, закуплені Альянсом за кошти гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, будуть передані українським неурядовим ВІЛ-сервісним організаціям. Зокрема, три автомобілі будуть працювати у столиці та Київській області, одна мобільна амбулаторія передається для роботи до Слов’янська, Донецької області.

В урочистому заході візьмуть участь керівники Міністерства охорони здоров’я України, Київської міської та обласної державних адміністрацій, Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України, керівники громадських ВІЛ-сервісних організацій та регіональних центрів з профілактики та боротьби зі СНІДом.

Під час заходу на Софійській площі на базі одного з автомобілів буде працювати команда медичних та соціальних працівників ВІЛ-сервісної організації, яка наочно продемонструє усі можливості сучасної мобільної амбулаторії.

В рамках прес-брифінгу одразу після урочистої церемонії представники ЗМІ зможуть задати запитання та отримати відповіді від учасників та гостей заходу.


Додатково:
за останні 8 років Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні, у т. ч. завдяки раніше переданим у 14 регіонів мобільним амбулаторіям, провів понад 1,5 мільйонів тестів на ВІЛ, гепатити В/С та сифіліс. Кожний 15-ий тест виявився позитивним.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі