В Івано-Франківську вперше в Україні запущено сервіс SMS-оплат за проїзд у транспорті за допомогою послуги Смарт- Гроші від Київстар

В Івано-Франківську вперше в Україні запущено сервіс SMS-оплат за проїзд у транспорті за допомогою послуги Смарт- Гроші від Київстар
Запуск сервісу став можливим завдяки співпраці найбільшого телеком-оператора України Київстар, Івано-Франківської міської ради та комунального підприємства «Електроавтротранс» м. Івано-Франківськ

2 жовтня 2018 року Київстар та Івано-Франківська міська рада підписали Меморандум про взаємодію у сферах впровадження інноваційних проектів для населення міста на базі новітніх інформаційних та телекомунікаційних технологій. В рамках цих домовленостей буде спільно реалізовано низку проектів, що вплинуть на розвиток інфраструктури міста та туризму у регіоні, забезпечать своєчасне сповіщення населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій або їх загрози, нададуть населенню доступ до електронних порталів міста за допомогою технології Mobile ID тощо. І першим сервісом з цього переліку, що відсьогодні вже став доступним містянам, стала послуга SMS-оплати проїзду у міському транспорті.

«Київстар завжди радий бути дотичним до інноваційних проектів, які розвивають міста та роблять життя їх мешканців більш зручним, безпечним та високотехнологічним, – говорить Євген Кражан, директор з розвитку корпоративного ринку Київстар. – Оплата проїзду у транспорті SMS-ками – по-перше, це дуже просто: надішли код маршруту, отримай підтвердження про оплату – і все. По-друге, цей сервіс далі може бути розповсюджений і на інші сфери життя міста: оплату за паркування, сплату комунальних платежів, продажі квитків у театри, кіно, музеї тощо. І по-третє, з SMS-оплатами зменшується необхідність друку паперових квитків, а це крок до впровадження «зелених» правил життя та збереження українських лісів. Інновації мають бути екологічними – заради нашого спільного майбутнього».

Івано-Франківськ став першим містом України, що буде приймати оплати за проїзд у міському транспорті по SMS. Втім уже найближчим часом мешканці й інших міст зможуть відчути переваги та зручність швидкої оплати поїздок із власного телефону.

«Для міста розвиток комунального транспорту – одне із основних завдань, – коментує Руслан Марцінків, Міський голова Івано-Франківська. – Важливо, щоб він був комфортним для франківців. Саме тому намагаємося впроваджувати сервіси, які повинні бути зручними та сучасними. Приємно, що саме наше місто стане першим в Україні, де запрацює функція SMS-оплати проїзду. Також паралельно працюємо над впровадженням транспортної картки».

«Це ще один маленький крок до запровадження безготівкового способу оплати проїзду, – ділиться Віталій Голутяк, Директор КП «Електроавтотранс». – Ми хочемо дати можливість пасажирам мати якнайширші можливості для цього. Дякуємо колегам з Київстар за те, що першими відгукнулись на таку ініціативу».

Скористатися новим способом оплати дуже легко: достатньо відправити безкоштовне SMS із кодом відповідного маршруту на номер 877 та зачекати 1-2 хвилини для отримання підтвердження сплати за проїзд. Для здійснення операції необхідно мати на мобільному рахунку кошти для її проведення. Усі податки та збори враховано, пасажир сплачує лише вартість проїзду.

Сервіс доступний усім абонентам передплаченого зв’язку від Київстар, його реалізовано на базі послуги Смарт-Гроші*.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі