В «Ощадбанку» розповіли, який бізнес може отримати кредит

В «Ощадбанку» розповіли, який бізнес може отримати кредит
Вся галузь HoReCa (готелі, ресторани, кафе), а також житлове будівництво, які надзвичайно потерпають від кризи, потрапили до так званої «червоної зони» кредитування банками. Це означає, що зараз фінустанови не готові з ними співпрацювати. Але водночас є галузі, які залишились в «зеленій зоні». Це насамперед агросектор, логістика, фармацевтика та експортно-орієнтовні галузі.

Про це The Page розповів заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич.

«Агро займає дуже великий портфель не тільки у нас у банку. Я вважаю, що майже 50% всіх портфелів дотичні до агросектору, до переробки або просто до сільськогосподарського кредитування. Це логістика, це фармацевтика, це експортно орієнтовані галузі. На фоні таких негативних новин експорт в принципі не так сильно просів. Ба більше, ми зараз активно розглядаємо питання щодо програм з імпортозаміщення, адже імпорт драматично просів», — розповів він.

Стецевич також зазначив, що банки переоцінили свою схильність до ризику щодо галузей, секторів, сегментів та фінансового стану клієнтів.

Контекст. Від середини березня життя країни призупинилося у зв’язку з карантином. Так, в Україні з 17 березня діє заборона на роботу торгових залів та закладів громадського харчування. Не працювали торгові центри, магазини (окрім продовольчих), салони краси, кінотеатри та інше, у зв’язку з чим торгівля, сфери розваг та послуг дуже постраждали.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі