В Україні з'явиться сучасна товарна онлайн біржа

В Україні з'явиться сучасна товарна онлайн біржа
Днями український бізнес отримає сучасний і прозорий інструмент продажів і покупок, який успішно працює на світових ринках. Творці нової біржі запускають електронну платформу з високим рівнем безпеки угод, в тому числі застосувавши для цього в програмній розробці технології blockchain.

На товарному ринку України стають доступними стандарти подвійного зустрічного аукціону та торгів з використанням центрального контрагента.

В Україні офіційно розпочала роботу товарна біржа "КИЇВ МЕРКЕНТАЙЛ ЕКСЧЕЙНДЖ" (КМЕ), яка реалізує світові стандарти торгів на ринках нафтопродуктів, сільськогосподарської та хімічної продукції. Пробні, успішні торги на новому майданчику стартували ще 2 жовтня, зараз сервіс проходить фінальну стадію налагодження - йде тестування інтернет ресурсу і «розгортання» функціоналу торгової платформи.

Серед пропонованих біржею послуг - впровадження електронного документообігу для учасників торгів, можливість проведення торгів з використанням центрального контрагента, а також торги по стандартам подвійного зустрічного аукціону - "біржового стакана". Учасникам торгів буде доступна послуга по укладанню договорів в електронній формі.
Додатково біржа надає можливість реєстрації позабіржових угод на різних ринках.

КМЕ використовує систему управління ризиками DPV (delivery vs. payment), що зменшує ризики обох сторін при проведенні операцій, одночасно виступаючи третьою стороною в транзакціях.

Біржа також створить додаткове забезпечення торгів за рахунок власного гарантійного фонду. Відкрита акредитація страхових компаній, складів, сюрвейних компаній.

Творцями також передбачено розгортання електронного майданчика, побудованого за технологіями "BlockChain", що говорить про високий рівень безпеки. Процес розгортання інфраструктури буде проходити в кілька етапів, зі збільшенням функціоналу, ринків і послуг для учасників ринку.

"Perfect competition maximum efficiency" - це не просто слоган, це висока планка стандартів, які ми впроваджуємо сьогодні в Україні. КМЕ гарантує світові стандарти ведення торгів, дотримання конфіденційності та безпеки ", - зазначає автор майданчика Віталій Леончук.

"Український бізнес мало використовує біржі як ефективний канал продажів. Місія KME - розвивати біржову культуру в країні і надати компаніям як великого, так середнього та малого бізнесу той інструментарій, який доступний на ринках лідерів світової економіки", - додає Генеральний директор КМЕ Олександр Савочкін.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі