В Україні зібралися перезапустити біржову торгівлю

В Україні зібралися перезапустити біржову торгівлю
Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики вирішив рекомендувати Верховній Раді прийняти в другому читанні та в цілому законопроєкт про ринок капіталу № 2284.

Про це написав у Facebook голова комітету Данило Гетманцев, пише ThePage.

Цей законопроєкт має змінити правила роботи фондового та товарного ринків. Також буде введено норми для найшвидшого запуску біржової торгівлі в Україні. Крім того, законопроєкт регулюватиме прозорість цінової інформації, надійність угод і механізми протидії шахрайству.

Буде введено правила деривативів та гарантії для сторін угод. Також планується запровадити державний контроль. У першому читанні цей законопроєкт був ухвалений Радою 19 грудня минулого року. Комітет працював над проєктом закону пів року.

Згідно з пояснювальною запискою, метою розробки цього законопроєкту є врегулювання функціонування ринків деривативних (похідних) фінансових інструментів та забезпечення захисту прав власників облігацій відповідно до правил ЄС, а також функціонування ринків капіталу, організованих товарних ринків та розбудова їхньої інфраструктури.

Законопроєкт має на меті імплементувати в Україні вимоги нормативних актів, які є обов'язковими в ЄС. Він передбачає істотну зміну фінансової інфраструктури. Планується створити Багатосторонню торговельну систему — ринок для малого і середнього бізнесу та впровадити гнучкий ринок облігацій і деривативних контрактів — Організовану торгову систему, а також змінити систему ліцензування.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі