Верховна Рада звільнить крупних інвесторів від сплати ввізного мита на обладнання

Верховна Рада звільнить крупних інвесторів від сплати ввізного мита на обладнання
Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №3762, який вносить зміни до Митного кодексу України стосовно оподаткування крупних інвесторів.

Про це йдеться у повідомленні Інформаційного управління апарату ВРУ, пише видання Бізнес.

Зазначається, що законопроєкт розроблено з метою стимулювання прихід в економіку України стратегічних інвесторів, підвищення інвестиційної привабливості України, а також зростання конкурентоспроможності економіки України через запровадження державної підтримки великих інвестиційних проєктів.

Законопроєктом пропонується з 1 січня 2021 року до 1 січня 2035 року звільнити від оподаткування ввізним митом устаткування (обладнання), що ввозитиметься на митну територію України інвестором для реалізації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями в рамках виконання спеціального інвестиційного договору. Цей договір укладатимуть відповідно до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями», і, у тому числі, він визначатиме строк та обсяг надання державної підтримки, перелік та обсяги устаткування, що буде ввозитися інвестором.

Уточнюється, що устаткування при цьому повинно бути новим і виготовленим не раніше ніж за три роки до дати реєстрації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями.

Під час доопрацювання до другого читання у новому пп. 15 п. 4 розділу ХХІ Митного кодексу України мають бути вказані коди товарів згідно з УКТЗЕД, на які може розповсюджуватися передбачене цим проєктом Закону звільнення від оподаткування ввізним митом.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі