Верховний Суд підтвердив законність дій ПрАТ «Київський маргариновий завод» при оформленні маргаринів ТМ «Смачно як завжди»

Верховний Суд підтвердив законність дій ПрАТ «Київський маргариновий завод» при оформленні маргаринів ТМ «Смачно як завжди»
Верховний Суд підтвердив законність дій ПрАТ «Київський маргариновий завод» при оформленні маргаринів «Вершковий особливий», «Сонячний щедрик», «Вершковий смаколик» (ТМ «Смачно як завжди»).

В 2017 році ТОВ «Щедро» звернулося до господарського суду з позовом до ПрАТ «Київський маргариновий завод» про захист своїх прав через нібито порушенням прав на використання промислових зразків за патентами у вигляді виготовлення, пропонування для продажу та реалізації продукції, яка за зовнішнім виглядом є схожою до ступеня змішування із продукцією ТОВ «Щедро», а саме маргаринами «Щедро» «Сонячний особливий», «Вершковий особливий» та маргарин Запорізький «Вершковий особий».

За результатами проведеної у 2019 році судової експертизи, зокрема через відмінності у кольоровому оформленні елементів, застосуванні різних зображень та графічних елементів, їх розміщенні на пакувальному листі, суди встановили відсутність порушень з боку ПрАТ «Київський маргариновий завод» прав ТОВ «Щедро» при оформленні пакувальних листів маргаринів.

Суди у справі тривали майже три роки. 19 травня 2020 року Північний апеляційний господарський суд підтвердив законність дій ПрАТ «Київський маргариновий завод» та відсутність порушень прав ТОВ «Щедро» при випуску та оформленні маргаринів «Вершковий особливий», «Сонячний щедрик», «Вершковий смаколик» (ТМ «Смачно як завжди»).

13 серпня 2020 року Верховний Суд поставив крапку в спорі. Відповідно до остаточного судового рішення позовні вимоги ТОВ «Щедро» до ПрАТ «Київський маргариновий завод» не знайшли свого підтвердження та у задоволенні позову було відмовлено повністю.
_____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі