Видавництво "Віват" 2015 р. видало понад 2,5 млн примірників книжок й міцно утримує позиції одного з найбільших в Україні

Видавництво
Харківське видавництво «Віват» підбило підсумки минулого року. Видавництво входить до п'ятірки найбільших видавництв на території України і до 2016 р. випускало книжки під трьома брендами: «Віват» (подарункові видання, художня література), «Аргумент Принт» (прикладна література) і «Пелікан» (книги для дітей).

2015 року «Віват» сміливо заявив про себе як активний учасник видавничого ринку і видавництво із серйозними амбіціями. Так, кількість випущених книжок склала 482 найменування загальним тиражем 2,592 млн. примірників, що на 61 % більше в порівнянні з 2014 роком. Кількість книжкових новинок зросла на 16 %. Серед представлених новинок — художні книжки, науково-популярні видання, книжки для дітей, у тому числі розвиваюча література, енциклопедії й подарункові видання.

«2015 р. видавництво «Віват» істотно розширило роботу з авторами. Ми працюємо зі справжніми експертами, фахівцями з високим рівнем компетенції в тих чи інших галузях знань (чи то психологія, чи політика, чи дитяча або будь-яка інша література). Видавництво особливо уважно ставиться до запропонованих авторами тем і контенту », — розповіла генеральний директор видавництва «Віват» Юлія Орлова.

Минулого року авторами й партнерами видавництва «Віват» стали відомі письменники. Так, видавництво придбало ексклюзивне право й видало скандально відому книжку російського письменника-сатирика Віктора Шендеровича «Блокада мозга», що її з успіхом презентував сам автор. Уперше в Україні видана книжка відомого російського поета Ігоря Губермана «Открытый текст. Гарики на все времена», де автор зібрав кращі вірші різних років і спеціально для українського видання написав 400 нових «гариків».

Крім того, видавництво «Віват» представило широкій аудиторії серію книжок сучасних українських прозаїків «Вітражі», до якої ввійшли твори Р. Горового, А. Войніцького, В. Амеліної, Г. Берковича й О.Чупи. Книжки серії «Вітражі» об'єднують різножанрові твори молодих українських письменників, як уже визнаних, так і початківців.

Видавництво «Віват» — одне з небагатьох видавництв, яке активно продовжує видавати книжки гострополітичної тематики. «Гібридна війна. Вижити і перемогти» українського політолога Є. Магди (перша на таку важливу тему), світовий бестселер «Війни Путіна. Чечня, Грузія, Україна. Незасвоєні уроки минулого» Марселя Ван Херпена, «Розбрат України з Росією. Стратегія виходу з піке» А. Аржаковського тощо успішно продовжили розпочату світовим бестселером «Путінократія. Людина влади та її система» Б. Райтшустера низку книжок із гострих питань політики і держави.

Авторами видавництва «Віват» стали популярні блогери Горький Лук, Христина Слободян і Дмитро Якорнов. Одним із найрезонансніших проектів минулого року стала збірка гострої політичної сатири «Наука от Горького Лука. Сборник лекций по кацаповедению». Інтерес до книжки блогера Горького Лука був настільки широкий, що половина тиражу була розкуплена через інтернет-магазин ще до дати її виходу з друку.

Як і раніше, серйозну увагу видавництво приділяє дитячій літературі. Із загальної кількості видавничих новинок 56 % — дитячі книжки. Минулого року видавництво запустило дві нові серії книжок для дітей: «Акварель» і «Мрійники». Обидві серії зібрали кращі твори зарубіжних і вітчизняних авторів. Наприклад, у серії «Мрійники» вийшла книга класика української дитячої літератури Наталії Гузєєвої «Як Петрик П'яточкин слоників рахував».
З метою популяризації української книжки та культури читання видавництво «Віват» стало одним з ініціаторів та співорганізатором першого книжкового фестивалю в Харкові під назвою «Kharkiv BookFest». У рамках фестивалю відбулося перше засідання Книжкової Ради, що зібрало за одним столом провідних представників бізнесу та чиновників. Фестиваль доповнив існуючі національні видавничі форуми країни.

Видавництво «Віват», як і попередніх років, представило головні новинки на найбільших світових книжкових форумах у Франкфурті й Болоньї. 2015 р. доповнилася географія присутності видавництва на світовому книжковому ринку. Ліцензії на право видання книжок продані до Казахстану, Болгарії та Литви, таким чином, перелік зарубіжних країн-партнерів розширився до 21 країни.

«Конкуренція у видавничому бізнесі, як і раніше, стимулює нас до застосування нових технологій, пошуку яскравих дизайнерських рішень, залучення креативних авторів. У цій конкуренції в нашого видавництва є очевидні переваги: злагоджена команда професіоналів, різноманітність видавничих проектів, уміння працювати в різних напрямках видавничої справи, а також високоякісне поліграфічне виконання. І той факт, що наклади добре продаються, свідчить про те, що ми рухаємося правильним шляхом », — зазначила генеральний директор видавництва Юлія Орлова.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі