Виробники соняшникової олії очікують зростання цін

Виробники соняшникової олії очікують зростання цін
З початку поточного сільськогосподарського сезону Україна скоротила експорт олійної продукції на 0,3 млн т в порівнянні з аналогічним періодом минулого сезону. Про це повідомляє Державна служба статистики, пише відання Дело. На даний момент обсяг експорту становить близько 3,4 млн т.

На ринку соняшникової олії до 2017 року спостерігалося зростання виробництва олійної продукції, відзначають аналітики компанії Pro-Consulting. Потім ринок скоротився на 1 000 т. На думку експертів, спад пов'язаний зі зниженням валового збору насіння соняшнику, і як наслідок, скорочення обсягу переробки.

За останні кілька днів ціна на соняшникову олію зросла з 652 $ / т до 660 $ / т. За інформацією S&P Global Platts, зростання цін на жири, масла та інші продукти переробки олійних культур став причиною зростання світових цін на соняшникову олію.

Експерти компанії Pro-Consulting відзначають, що продукти переробки соняшнику складають основу ринку продуктів переробки олійних. 90% продукції експортується, при низькому показнику імпорту. А оскільки приріст експорту вище приросту виробництва, за винятком 2017 року, аналітики очікують скорочення місткості ринку і зростання ціни на продукт.

Нагадаємо, левову частку українського агроекспорту традиційно формували зернові культури (38,4%), масла (23,3%) і насіння олійних культур (10,2%). Також зростання відбулося за рахунок експорту кукурудзи, пшениці, насіння ріпаку, макухи, м'яса і субпродуктів птиці, різних масел, тютюну та виробів з нього, яєць, кондитерських виробів і інших товарів.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі