Visa та Ощадбанк запроваджують безконтактну систему оплати проїзду в електротранспорті Чернівців

Visa та Ощадбанк запроваджують безконтактну систему оплати проїзду в електротранспорті Чернівців
Visa та Ощадбанк активно розгортають безконтактну платіжну інфраструктуру в громадському транспорті міст України. Транспортне рішення, впроваджене компанією Visa та Ощадбанком, дає можливість оплачувати проїзд у міських тролейбусах Чернівців безконтактними платіжними засобами будь-якого банку України чи світу та будь-якими NFC-пристроями з функцією безконтактних платежів, зокрема смартфонами з Apple Pay чи G Pay.

На першому етапі реалізації проекту безконтактна оплата буде доступна на тролейбусному маршруті № 2. Вже з березня мобільні термінали для оплати проїзду безконтактними платіжними засобами, NFC-пристроями з функцією безконтактних платежів та транспортною карткою використовуватимуться на всьому комунальному транспорті. Більшу частину зі 120 терміналів отримають кондуктори міських тролейбусів. Додатково термінали для приймання безконтактних платежів буде встановлено в точках поповнення транспортних карток. Наступним кроком у реалізації проекту планується встановлення стаціонарних валідаторів у тролейбусах.

Можливість безконтактної оплати в транспорті не лише робить оплату за проїзд більш комфортною для пасажирів, але й спрощує облік виручки, дає змогу чітко визначити кількість перевезених пасажирів, у тому числі пільгової категорії, підвищує рівень безпеки та сприяє розвитку транспортної інфраструктури міста.

Реалізація цього важливого інфраструктурного проекту стала можливою завдяки спільним зусиллям Чернівецької міської ради та партнерів, які вже успішно запустили безконтактні транспортні рішення у багатьох містах України: Ощадбанку, який виступив екваєром проекту та емітентом картки чернівчанина, компанії Visa, що забезпечила відповідну технічну готовність рішення та системного інтегратора ТОВ «Сімбол Транспорт».

Віра Платонова, голова регіону СНД і Південно-Східної Європи, Visa: «Visa має глобальну та локальну експертизу в запровадженні smart рішень для міської інфраструктури. Ми раді в партнерстві з Ощадбанком сприяти інноваційному розвитку українських міст і нас надзвичайно тішать темпи, з якими відбуваються ці зміни, зокрема, що стосується впровадження безконтактних оплат в транспорті. Чернівці – місто, що зачаровує своєю красою та гостинністю і має надзвичайний туристичний потенціал. Ми певні, що сучасні інфраструктурні рішення позитивно впливатимуть на подальший розвиток міста в цьому напрямку – і гості, і містяни зможуть комфортно пересуватися міським транспортом, користуючись усіма перевагами безконтактних оплат, серед яких зручність та безпека».

Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку: «Дедалі більше міст України долучається до впровадження сучасних технологій оплати у громадському транспорті, що є індикатором розвитку smart city. З початку року Ощадбанк разом з Visa запускає транспортне рішення з безконтактної оплати проїзду вже у третьому місті країни. Сьогодні ми вітаємо улюблені багатьма українцями та іноземними туристами Чернівці. Впевнений, містяни й гості оцінять новацію, яка зробить користування транспортом ще більш зручним. Для жителів міста банк розпочинає випуск оновленої – безконтактної - картки чернівчанина, якою можна буде оплачувати проїзд у міському громадському транспорті».

На відміну від звичайної банківської платіжної картки картка чернівчанина містить фотографію власника, ідентифікаційні дані, штрих-код, безконтактний чип-модуль, який дає змогу як проводити банківські операції, так і надає місту можливість реалізовувати соціальні програми для його жителів. Ця картка підтримує різні додатки, пов'язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки та інших інформаційних сервісів і послуг.

Володимир Середюк, заступник міського голови Чернівців: «Значущість впровадження даного проекту для розвитку міста Чернівці важко переоцінити. Щиро раді, що положення Програми впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в громадському пасажирському транспорті у Чернівцях та Меморандуму, підписаного Чернівецькою міською радою, компанією Visa та Ощадбанком, нарешті знаходять перше практичне втілення в електричному транспорті міста. Запровадження сучасних технологій дасть змогу пасажиру обирати зручний для себе вид оплати проїзду у тролейбусах міста, використовуючи при цьому транспортну картку, безконтактну платіжну картку будь-якого вітчизняного чи світового банку, будь-який NFC-пристрій із функцією безконтактних платежів, зокрема смартфон з Apple Pay чи G Pay, або готівкову сплату через систему обліку, яка дасть змогу місту та Чернівецькому тролейбусному управлінню контролювати питання пасажирських перевезень електричним транспортом. Дякуємо компанії Visa за плідну співпрацю в рамках проекту, надані місту програмне забезпечення, термінальне обладнання та першу партію транспортних карток. Вітаємо нову безконтактну Картку чернівчанина, що буде випускатися нашим партнером Ощадбанком. Чернівці стали одним з п’яти міст України, яке реалізувало для своїх жителів проект з випуску картки містянина. Картка поєднує в собі банківський та транспортний модуль, що дозволить мешканцям нашого міста здійснювати оплату в громадському транспорті як поїздками, так і в безготівковій формі, користуючись при цьому всіма сучасними електронним сервісами Ощадбанку».

Оплата проїзду платіжними картками в комунальному наземному транспорті вже доступна в Івано-Франківську, Житомирі, Тернополі та Чернігові.

***


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі