Виставка «КВАДРА міні-метал у Львові. Ювелірне – мистецтво – емалі»

Виставка «КВАДРА міні-метал у Львові. Ювелірне – мистецтво – емалі»
У Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) в рамках спеціалізованої ювелірної виставки-продажу «ЕлітЕКСПО-2019» відбуватиметься всеукраїнська виставка ювелірного та емальєрного мистецтва арт-проекту «КВАДРА міні-метал. Ювелірне – мистецтво – емалі». Проект був започаткований за ініціативи провідного ювеліра та емальєра України Віталія Хоменка в 2014 р. у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва (м. Київ), друга виставка відбулася в 2018 р. і цьогоріч уперше завітала до Львова.

Метою виставки «КВАДРА міні-метал у Львові. Ювелірне – мистецтво – емалі» є представлення широкій громадськості творчого доробку сучасних художників-ювелірів та емальєрів, що є частиною сучасного культурно-мистецького поступу України, а також залучення мистецтвознавців до створення сучасної «Енциклопедії художнього металу України». Учасниками виставки є понад 15 художників-ювелірів, скульпторів та емальєрів з різних міст України, серед яких як відомі та знані майстри-метри, які зробили значний внесок у розвиток мистецтва (зокрема такі відомі ювеліри та емальєри як: Хоменко Віталій (м. Київ) – учасник багаточисленних виставок, пленерів, творчих груп та мистецьких симпозіумів в Україні та за кордоном; Вольський Станіслав (м. Львів) – заслужений художник України, викладач Львівської національної академії мистецтв; Балибердін Володимир (м. Київ) – член Національної спілки художників України, голова секції декоративно-прикладного мистецтва; Асанов Айдер (м. Бахчисарай) – майстер кримськотатарського ювелірного мистецтва), так і вже досвідчені й молоді талановиті митці (Івасюта Орест, Ласкавий Андрій, Лєсогор Вадим, Стернюк Аскольд, Мамчур Дана, Франко Максим, Гато Юлія, Москаленко Сергій, Котельницька Майя, Качмар Наталя, Дедишин Мирослав, Проданчук Віктор).

Твори українських художників, які увійшли до експозиції, виконані за останні роки, свідчать про високий рівень розвитку мистецтва, професіоналізм, майстерність та досконале володіння митцями традиційними та авторськими технологіями й технічними прийомами задля створення актуальних та сучасних художніх творів. На виставці можна побачити не лише ювелірні прикраси, але і станкові роботи – декоративні емалеві панно, об’ємно-просторові композиції (зокрема твори з колекції Музею художньої емалі (м. Дніпро), подаровані авторами після персональних виставок у музеї).

Запрошуємо відвідати виставку усіх поціновувачів мистецтва!
www.galexpo.com.ua/elit
____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі