Впроваджену Фондом систему аукціонів обговорили під час публічної дискусії з Нобелівським лауреатом з економіки

Впроваджену Фондом систему аукціонів обговорили під час публічної дискусії з Нобелівським лауреатом з економіки
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб взяв участь у публічній дискусії з Нобелівським лауреатом з економіки Роджером Майерсоном. Темою обговорення стала побудова та практичне використання оптимальних аукціонів для продажу майна державних компаній, у тому числі – активів банків, що ліквідуються. Окрему увагу було приділено схемі аукціонів та специфіці продажу непрацюючих кредитів через систему ProZorro.Продажі, створену з у співпраці Фонду з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Transparency International Україна. Фонд в рамках даної дискусії представив Тарас Єлейко, т.в.о. директора Департаменту консолідованого продажу активів Фонду.

«Ідея створити систему торгів, яка гарантуватиме справедливість та прозорість проведення аукціонів, матиме чіткий регламент роботи і практично нівелює можливість стороннього втручання у перебіг аукціонів – у Фонді гарантування виникла понад рік тому. Ми шукали «союзників» і вдячні команді ProZorro, МЕРТу та громадської організації Transparency International Україна, що вони таки пристали на пропозицію Фонду. Разом над вдалося побудувати прозорий, відкритий та зрозумілий аукціон. Сьогодні у нас працює система торгів – ProZorro.Продажі – аналогів якої немає у світі. Але ми не зупиняємось – і працюємо над подальшим удосконаленням. Адже наша мета – підвищення рівня ефективності аукціонів з продажу активів банків, що ліквідуються», – сказав Тарас Єлейко.

У ході дискусії професор Роджер Майерсон, лауреат Нобелівської премії з економіки, акцентував увагу на тому, що обов’язкова умова вдалого аукціону – максимальне розкриття інформації про виставлений на продаж актив. Адже нестача даних про лот може призвести до низької ціні його реалізації, або ж взагалі до відсутності зацікавлених покупців. У той же час, система ProZorro.Продажі була високо оцінена професором Майерсоном. Як відомо, Роджер Майерсон є американським економістом і фахівцем з теорії ігор, лауреатом Нобелівської премії з економіки 2007 року за «створення основ теорії оптимальних механізмів».

Публічна дискусія відбулася 13 червня у Києві та була організована Київською Школою Економіки спільно з проектним офісом ProZorro.Продажі.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі