З початку року Ботієвську вітроелектростанцію відвідала тисяча туристів

З початку року Ботієвську вітроелектростанцію відвідала тисяча туристів
За весняно-літній туристичний сезон енергетики Ботієвської вітроелектростанції (ВЕС) провели екскурсії для тисячі відвідувачів. Це на 40% більше кількості екскурсантів за аналогічний період 2016 року. Всього з початку року на станції провели 35 турів для бажаючих ознайомитися з роботою вітроенергетичного підприємства.

У компанії Вінд Пауер, до складу якої входить вітроелектростанція, вже другий рік діє програма «Промисловий туризм». Вона передбачає проведення безкоштовних екскурсій для туристів, які цікавляться «зеленою» енергетикою. Екскурсії проходять щотижня по п'ятницях о 10:00. Тур триває близько півтори години і включає в себе огляд диспетчерського центру управління станцією, виїзд до турбін, відвідування майданчика білля вежі вітрогенератора. Записатися на екскурсію можна на сайті Ботіевської ВЕС.

Традиційно, найчисленніша категорія туристів - це відпочиваючі на узбережжі Азовського моря в селах Строганівка і Приморський Посад неподалік від вітроелектростанції. Тому пік туристичного сезону на Ботієвській ВЕС припадає на літні місяці. Крім екскурсій щомісяця вітроенергетики проводять інформаційно-освітні тури для школярів і студентів.

«Для нас проведення екскурсій – це внесок в підвищення туристичної привабливості регіону та частина наших соціальних програм, – відзначає начальник станції Геннадій Жуков. – Ми намагаємося зробити їх цікавими і пізнавальними для всіх. Цього року навіть експериментували з організацією тематичних заходів для наших туристів. У День вітру в червні разом зі школярами з Херсонщини запускали в небо повітряних зміїв, а до Дня незалежності організували святковий флешмоб, в якому взяли участь 80 відвідувачів».

За півтора року дії програми «Промисловий туризм» Ботієвську ВЕС відвідали понад дві тисячі екскурсантів з різних регіонів України та восьми іноземних країн.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі