З початку року ТЕС ДТЕК відпустили 24 млрд кВт-год електроенергії для стабільної роботи енергосистеми

З початку року ТЕС ДТЕК відпустили 24 млрд кВт-год електроенергії для стабільної роботи енергосистеми
Відпрацювати без збоїв цієї зими готуються енергетики ДТЕК. З початку року ТЕС компанії вже відпустили в енергосистему 24 млрд кВт-год електроенергії. До кінця року відпустять ще близько 7 млрд кВт-год. Для цього поповнюють склади паливом і переводять блоки на вугілля українського видобутку.

ДТЕК продовжує накопичувати вугілля на складах своїх ТЕС для стабільного виробництва електроенергії та енергетичної безпеки країни. На кінець жовтня на складах ТЕС ДТЕК накопичили більше 1 млн тонн вугілля, що в два рази більше, ніж було на початку осені.

Компанія також продовжує переводити блоки теплоелектростанцій на українське вугілля марки Г, щоб не залежати від імпортного антрациту. На даний момент проводять налагоджувальні роботи на першому блоці Криворізької станції - уже в листопаді він почне виробляти тепло і світло на вугіллі марки Г. Раніше компанія закінчила переоснащення чотирьох блоків Придніпровської ТЕС, що дозволило відмовитися від використання близько 2 млн тонн імпортного антрациту і виробляти більше електроенергії на вітчизняному вугіллі.

«У цьому році енергетики ДТЕК уже відпустили в енергосистему 24 млрд кВт-год електроенергії. З них 22 млрд кВт-год було вироблено на газовому вугіллі, який добувають в Україні. Електроенергія, яку ТЕС виробили і відпустили на вітчизняному вугіллі, - запорука стабільності енергосистеми, - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. - Щоб опалювальний сезон пройшов без збоїв, ми спрямували понад 1,8 млрд грн в підготовку восьми теплоелектростанцій і однієї теплоцентралі до роботи в посиленому режимі. Продовжуємо нарощувати запаси палива на складах. В основному, це - вітчизняне вугілля, яке є гарантом енергетичної незалежності України».

Щоб в країні було тепло і світло, енергетики ДТЕК в цілому планують відпустити в енергосистему 31 млрд кВт-год електроенергії за рік.

Довідка
ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.
ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.
У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі