За 2017 рік Київстар перерахував у держбюджет 5,1 млрд грн - реліз

За 2017 рік Київстар перерахував у держбюджет 5,1 млрд грн - реліз
Відповідно до даних «Офісу великих платників податків» ДФС Київстар увійшов до рейтингу великих компаній, що забезпечують понад 70% усіх надходжень до державного бюджету України.

Сьомий рік поспіль національний телеком оператор Київстар входить до ТОП-100 найбільших платників податків України, а також посідає перше місце за сумами сплачених податків серед підприємств галузі зв’язку та телекомунікацій. Такі дані опубліковано «Офісом великих платників податків» Державної Фіскальної служби.

Так, за 2017 рік Київстар сплатив до бюджетів різних рівнів понад 5,1 млрд грн податків та відрахувань. А усього за 20 років роботи в Україні Київстар перерахував до держбюджету понад 54 млрд грн.

Суму в 5,1 млрд грн податків, сплачених Київстар до державної скарбниці в 2017 році, можна зіставити із витратами на реалізацію будь-якого з проектів:

• виплата пенсій майже 3 млн громадянам;
• допомога на дітей для 125 тисяч українських родин;
• виплата стипендій майже для 5 млн студентів;
• капітальний ремонт 256 км шляхів.

Київстар – компанія, що входить до однієї з найбільших міжнародних телеком груп VEON і підтримує запровадження нових технологій зв’язку для подолання «цифрового» розриву між Україною і розвинутими країнами світу. Так, за період з 2015 року по вересень 2017 року сума інвестицій компанії у розвиток 3G склала понад 11 млрд грн (включно з вартістю ліцензії 3G).

Також Київстар отримав право на впровадження 4G зв’язку і на тендері, що відбувся 31 січня 2018 року, придбав «безперервну» смугу частот в діапазоні 2600 МГц. Це дає компанії можливість забезпечити мобільний інтернет на самій високій швидкості. Крім того, бюджет України поповниться ще на 916 млн грн – таку суму запропонував Київстар за частоти під час тендеру. Нагадаємо, що Київстар першим серед телеком операторів України підготував свою мережу для 4G: 516 базових станцій компанії вже готові до роботи в діапазоні 2600 МГц.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі