За підсумками 3-го кварталу аеропорт «Бориспіль» визнано одним з найбільш швидкозростаючих аеропортів Європи

За підсумками 3-го кварталу аеропорт «Бориспіль» визнано одним з найбільш швидкозростаючих аеропортів Європи
7 листопада 2016 року на сайті Міжнародної ради аеропортів - ACI Europe (https://www.aci-europe.org) опубліковано результати рейтингу європейських аеропортів за 3 квартал 2016 року. Відповідно до класифікації ACI Europe, аеропорт «Бориспіль» увійшов до третьої групи європейських аеропортів (аеропорти середнього розміру, що обслуговують щорічно від 5 до 10 мільйонів пасажирів).

За результатами рейтингу, за квартал аеропорт «Бориспіль» збільшив кількість залучених пасажирів на 18,6%, ставши одним із лідерів у своїй категорії разом з аеропортами Берліну, Ларнаки, Тенерифе та Бухаресту. Середнє зростання пасажиропотоку у Європі в 3-му кварталі склало +3,5%, при цьому у країнах Євросоюзу воно зросло на 6,1%, а у країнах, які не входять до ЄС (Росія, Туреччина, Україна, Норвегія та ін.) – зафіксовано падіння на 4,7%. Водночас, з огляду на позитивні показники безпосередньо МА «Бориспіль», у звіті наголошується, що «Україна демонструє помітні покращення».

Завдяки комплексним заходам з реформування аеропорту протягом 2015-2016 років, у «Борисполі» сьогодні створено суттєвий потенціал для подальшого стійкого зростання пасажиропотоку. Як видно із доповіді ACI Europe, протягом останнього часу аеропорт стає все більш помітним гравцем на європейському авіаринку.

Окрім «Борисполя», до рейтингу також увійшов ще один український аеропорт – «Харків», який віднесено до «найменших» за європейською класифікацією. Решта аеропортів України до європейського рейтингу не потрапили, не забезпечивши будь-якого суттєвого приросту пасажиропотоку.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі