Заборгованість Фонду гарантування перед НБУ з початку року скоротилась на 25%

Заборгованість Фонду гарантування перед НБУ з початку року скоротилась на 25%
У поточному році заборгованість перед Національним банком Фонду гарантування вкладів фізичних осіб скоротилась, приблизно, на 25% або на 2,3 млрд грн, до 6,8 млрд грн. Останнє погашення частки кредиту відбулось достроково, 5 жовтня, коштами на суму 1,3 млрд грн.

Підвищенню ефективної роботи Національного банку з ФГВФО у напрямку погашення заборгованості сприяє активна робота Фонду з реалізації активів неплатоспроможних банків.

Так, з 7,4 млрд грн надходжень від банків, які стали основним джерелом наповнення ФГВФО з початку поточного року, 4,9 млрд грн припадає саме на неплатоспроможні банки. Це кошти, які Фонд отримав від реалізації їх активів, у якості погашення витрат на виплату відшкодування вкладникам цих банків. Ще 2,5 млрд грн склали надходження у вигляді регулярних зборів від діючих банків.

«Саме за рахунок збереження обсягів надходжень та суттєвого зменшення обсягів витрат, Фонд має змогу накопичувати кошти і вперше з 2014 року не тільки забезпечувати здійснення виплат відшкодування вкладникам неплатоспроможних банків без додаткового залучення кредитів Держави, але й здійснювати дострокове погашення своїх існуючих кредитних зобов’язань», - зазначила директор фінансового департаменту ФГВФО Олена Нуженко.

Основні витрати Фонду направлені на виплату відшкодування вкладникам, мають тенденцію до зменшення і за 9 місяців склали 6,7 млрд грн, що майже вдвічі менше за суму виплат минулого року.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі