Залізниця відновить свою работу цього тижня

Залізниця відновить свою работу цього тижня
Залізничне сполучення запустять раніше, ніж було вже оголошено. Планувалося, що потяги почнуть здійснювати рейси з 1 червня. Однак у Мінінфраструктури вирішили відновити роботу залізниці цього тижня. З середи або четверга у продажу з'являться залізничні квитки.

Спершу роботу розпочнуть електрички, потім — потяги далекого прямування, а за ними й експреси. Насамперед відновлять рейси на південь, де епідемічна ситуація краща. Також запустять і закордонні рейси, що дозволить українцям повернутися з-за кордону та зекономити гроші. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, пише видання The Page.

Все залежатиме від рішення обласних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Саме вони вирішуватимуть, які саме області зможуть відновлювати рух потягів. Однак у регіонах, де ситуація несприятлива для відновлення руху транспорту, висадку пасажирів здійснювати можна, а от підбирати — ні, зауважив Криклій.

Водночас в «Укрзалізниці» не збираються піднімати ціни на квитки. Однак вони все одно здорожчають у зв'язку з початком літнього сезону. Щороку ціна на них у цей період зростає приблизно на 7%.

Контекст. Кабінет міністрів 20 травня ухвалив рішення про послаблення карантину, однак його буде продовжено до 22 червня. Наземний громадський транспорт у містах відновить роботу з 22 травня, а метро – з 25 травня.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі