Жителі Харкова безкоштовно обстежили серце

Жителі Харкова безкоштовно обстежили серце
Щорічно у Харкові реєструється 142 тис. випадків серцево-судинних захворювань (ССЗ), що становить 8% від сумарної цифри по Україні, при цьому серцево-судинні захворювання є причиною 67% смертей у країні. Для подолання цієї проблеми у Харкові пройшов інформаційно-профілактичний захід, де всі бажаючі змогли безкоштовно перевірити стан здоров'я свого серця.

28 квітня у Центральному парку імені Горького завдяки соціальній програмі Philips «Живи серцем» харків'яни проходили обстеження серця у спеціальному мобільному кабінеті - кардіомобілі, де працювали фахівці Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України - дорослого та дитячого відділень. Поруч із кардіомобілем кожен охочий міг безкоштовно здати аналіз крові для виявлення ризиків переддіабету і діабету, та отримати сертифікат на пакет аналізів для виявлення ризиків серцево-судинних захворювань у медичній лабораторії «Сінево».

Всього в інформаційній зоні «Живи серцем» побувало близько 2000 людей. Було видано близько 1800 пам'яток про профілактику серцево-судинних захворювань, а також 1800 сертифікатів зі знижкою 70% на кардіопакет аналізів. У мобільній лабораторії безкоштовно здали кров 215 осіб. Обстеження у кардіомобілі пройшло 40 осіб, із них 14 дітей. У двох дорослих відвідувачів були виявлені наслідки перенесеного інфаркту та ішемічної хвороби серця, про які вони не знали. Серед дітей виявили 6 випадків малих аномалій розвитку серця та 2 випадки пороку серця, що вимагають подальшого спостереження.

29 квітня, завдяки підтримці благодійного фонду «Клуб Добродіїв», що спеціалізується на допомозі дитячим будинкам по всій Україні, було організовано візит в «Обласний спеціалізований будинок дитини «Зелений гай» для огляду дітей. Всього було обстежено 28 маленьких пацієнтів: у 5 дітей був виявлений порок серця та у 7 - малі аномалії розвитку серця. Троє дітей з пороком серця вимагають подальшого спостереження і двоє - медикаментозної терапії і дообстеження з прийняттям рішення про операцію. Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України готовий безкоштовно забезпечити повний комплекс лікування для цих дітей.

Щороку в Україні фіксують близько 50 тисяч випадків інфаркту і понад 100 тисяч випадків інсульту. Для поліпшення кардіоздоровья українців у квітні і травні 2018 проходять інформаційно-профілактичні заходи в рамках соціальної програми Philips «Живи серцем». Спеціально обладнаний кардіомобіль з діагностичним обладнанням вже відвідав два міста: Київ і Харків, на черзі - Запоріжжя, Одеса та Львів. Жителі цих міст також зможуть безкоштовно пройти обстеження у кардіолога і здати аналіз крові.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі