15 важливих порад, що допоможуть під час карантину зменшити витрати на електроенергію до 50%

15 важливих порад, що допоможуть під час карантину зменшити витрати на електроенергію до 50%
Карантин продовжується, а жителі Запорізької області більшість часу проводять вдома. Споживання електроенергії змістилося з офісів та промисловості у житловий сектор. Обсяг споживання електроенергії населенням зростає. Електропостачальник YASNO ділиться корисними порадами як за рахунок ефективного використання енергії зменшити суму в платіжці до двох разів та при цьому не обмежувати себе у комфорті.

«Обов’язок своєчасно сплачувати за електроенергію є актуальним навіть під час карантину. Щоб допомогти нашим клієнтам зберегти кошти та залишатись дома у комфорті, ми дистанційно консультуємо їх через контакт-центр та додатково виділені телефони енергоофісів. Для економії споживачам достатньо контролювати свої енерговитрати та скорегувати побутові звички, дотримуватися комплексного підходу до енергоефективності», - наголосив директор з продажу та обслуговування клієнтів YASNO Євген Бушма.

1.Подивіться 1 числа на лічильник електроенергії та порахуйте, на скільки обсяг споживання у березні збільшився порівняно з лютим.

2.Навчіть дітей контролювати енерговитрати та навчайте енергоощадливим звичкам, пограйте з ними в енергоменеджера. Відповідальні та уважні діти допомагають зекономити від 10 до 20% витрат на електроенергію.

3.За допомогою онлайн-калькулятора на сайті YASNO підрахуйте можливу економію коштів через 1, 5 та 10 років за умови використання енергоефективного набору Розумний Watt з двозонним лічильником, що дозволяє сплачувати удвічі менше за електроенергію, спожиту з 23:00 до 07:00. Такий набір разом з послугою встановлення «під ключ» можна замовити через інтернет та отримати поштою.

4.З двозонним лічильником вночі дешевше обійдеться робота холодильника, бойлера, обігрівача, кондиціонера, зарядка акумуляторів ноутбука, та інших прожерливих електроприладів. 30% електроенергії українські сім’ї споживають вночі. Вже 30 тисяч сімей у Запорізькій області користуються «нічним» тарифом.

5.Користуйтеся LED-лампами, які споживають до 10 разів менше електроенергії, ніж лампи розжарювання.

6.Вимикайте за собою навіть енергоефективне освітлення, якщо виходите з кімнати. Якщо під час карантину зайнялися прибиранням вдома – помийте вікна. Це зменшить потребу у додатковому освітленні на 5%.

7.Переважно користуйтеся зональним настільними лампами, бра та торшерами, щоб не витрачати енергію на повне освітлення приміщення.

8.Користуйтеся побутовими електроприладами з класом енергоефективності не менше А або А+. Користуйтеся передбаченими в них еко-функціями.

9.Коли не використовуєте прилади, вимикайте їх з розетки та не залишайте у режимі «сну». Після 100% зарядки гаджетів від’єднуйте їх від електромережі.

10.Перевірте розташування холодильника. Відстань до стіни має бути не менше 5 см, інакше перевитрата енергії досягне 30%.

11.Кип’ятіть в електрочайнику лише необхідну кількість води. Також регулярно очищуйте його від накипу – це підвищить теплопровідність та зменшить споживання електроенергії.

12.Не потрібно налаштовувати бойлер на максимальну температуру нагрівання – це зайві витрати та додаткове навантаження на прилад. Якщо користуєтесь ним щодня, не вимикайте із мережі, адже на підтримку температури витрачається менше енергії, ніж на нагрівання з нуля.

13.Для електроплит обирайте посуд з кришкою. Так страва швидше приготується, а електроенергії буде спожито менше.

14.Для економії під час прасування не потрібно пересушувати білизну, щоб праска не була довше ввімкненою та не намотувала додаткові кіловат-години.

15.Завантажуйте пральну та посудомийну машини на дозволений максимум та обирайте відповідний режим роботи. Невірна програма може на третину знизити ефективність використання техніки.
________________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі