Аеропорт «Бориспіль» рекордно поповнив держбюджет на 1,48 мільярди гривень

Аеропорт «Бориспіль» рекордно поповнив держбюджет на 1,48 мільярди гривень
Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» перерахувало до держбюджету ще 500 млн грн податку на прибуток та дивідендів.

Таким чином, загальна сума платежів аеропорту «Бориспіль» у держбюджет з початку 2016 року склала 1480 млн грн. Це вчетверо більше, ніж за аналогічний період минулого року, та у сім разів перевищує відрахування у 2014 році.

Найбільше зростання забезпечено за статтями «податок на прибуток» (сплачено 415 млн грн в порівнянні з 42 млн грн. у 2015 році) та «відрахування частини чистого прибутку» (сплачено 804 млн грн. у порівнянні з 175 млн грн у минулому році).

Нагадаємо, що відповідно до даних Державної фіскальної служби, у 2016 році аеропорт став одним з найбільших платників податків України.

Це стало можливим завдяки рекордному зростанню рівня прибутковості держпідприємства, досягнутому за результатами проведеного у 2015-2016 роках реформування та оптимізації.

«Наповнення державного бюджету є одним з основних пріоритетів роботи керівництва протягом останніх двох років. Незважаючи на складну економічну ситуацію у країні, нам вдалося за два роки забезпечити рекордне зростання показників аеропорту за всіма напрямками: обсягами перевезень, фінансовими результатами, сумами платежів у бюджет», - відзначив керівник «Борисполя» Євгеній Дихне.

Нагадаємо, за 9 місяців 2016 року прибуток до оподаткування аеропорту «Бориспіль» збільшився втричі та склав 1262,4 млн грн. При цьому, до 2015 року аеропорт був збитковим держпідприємством. У 2016 році, за результатами реалізації хабової стратегії, «Бориспіль» було визнано Міжнародною радою аеропортів (ACI Europe) одним з найбільш швидкозростаючих аеропортів Європи.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі