ДТЕК ВДЕ і Фонд Ріната Ахметова забезпечили медиків м. Приморськ засобами індивідуального захисту

ДТЕК ВДЕ і Фонд Ріната Ахметова забезпечили медиків м. Приморськ засобами індивідуального захисту
Компанія ДТЕК ВДЕ спільно з Фондом Ріната Ахметова забезпечила медиків м. Приморськ засобами індивідуального захисту.

У Приморську знаходиться одна з обласних опорних лікарень для лікування хворих на коронавірус, і захисних костюмів для лікарів конче не вистачає. В першу чергу засоби спецзахисту будуть перерозподілені між тими лікарями, ризик зараження для яких найбільший.

«Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу Україні, коли вона зіткнулася із загрозою коронавірусу. Він об'єднав ресурси Благодійного Фонду, ФК «Шахтар», компаній ДТЕК, Метінвест та інших активів SCM і направив 300 мільйонів гривень на боротьбу з епідемією. У березні та квітні ми передали 300 000 експрес-тестів для виявлення інфекції. Вони вже надійшли у державні лікарні в Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Львівській та Київській областях, а також у місті Києві. Разом з ними Фонд передав лікарям індивідуальні засоби спецзахисту: захисні комбінезони, багатошарові респіратори, захисні маски, окуляри.

Крім того, Фонд закупив і доставив в Україну сучасні аналізатори проб. Вони вже передані Маріупольській філії Донецького обласного лабораторного центру та Інституту Серця МОЗ України.

Зараз Фонд займається доставкою в Україну 200 апаратів штучної вентиляції легенів. Перший транш ШВЛ вже надійшов і переданий у державні лікарні в Житомирській, Полтавській, Рівненській і Закарпатській областях. Наступні партії ШВЛ уже закуплені, і ми робимо все можливе, щоб доставити їх в Україну найближчим часом. Доставляється в Україну і інше дороге обладнання. Допомога країні триває», - розповіла Наталя Ємченко, член Наглядової Ради Фонду.

ДТЕК ВДЕ передав лікарям м. Приморська багаторазові комбінезони, захисні окуляри, бахіли та маски. Ці засоби призначені для співробітників первинної та вторинної ланок охорони здоров'я: сімейних лікарів, працівників приймальних відділень у стаціонарі, лабораторіях, рентгенологів, реанімаційних бригад, анестезіологів.

«Епідемія набирає обертів, тому вкрай важливо захистити медиків, які першими контактують із хворими. Вони у найбільшій зоні ризику і повинні бути надійно захищені, це важливо для всіх нас, - підкреслив начальник Приморської вітроелектростанції Артем Попов. - Я знаю, що сьогодні багато приморців допомагають у боротьбі з епідемією – шиють маски, допомагають літнім людям, возять лікарів. Ми разом з вами. Тільки спільні дії представників громади, бізнесу і влади можуть допомогти у вирішенні завдань, які стоять перед Україною у цій надзвичайній ситуації. Ми намагатимемося зробити все можливе, щоб допомогти медикам убезпечити себе і протистояти поширенню вірусу».

Компанія системно допомагає лікарням Приморського району вже кілька років (торік у місті була запущена Приморська вітроелектростанція): у 2018-2019 ДТЕК ВДЕ придбав комп'ютерне та медичне обладнання, відремонтував амбулаторію в с. Борисівка. Два тижні тому компанія спільно з Фондом Ріната Ахметова передали місту експрес-тести для виявлення COVID-19. Компанія відразу ж відреагувала на проблему відсутності засобів захисту для лікарів. На прохання міської влади були закуплені 100 багаторазових комплектів захисту, передані дві тисячі масок та інші спецзасоби.
__________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі