Єдиним законним кредитором за кредитами, наданими фізичним особам, був та залишається ПАТ «Банк Михайлівський»

Єдиним законним кредитором за кредитами, наданими фізичним особам, був та залишається ПАТ «Банк Михайлівський»
Єдиним законним кредитором за кредитами, наданими фізичним особам, був та залишається ПАТ «Банк Михайлівський». Фонд заявляє про це повторно, оскільки у соцмережах почали з’являтися копії підроблених документів нібито від Фонду гарантування, які говорять про інше. Фонд гарантування закликає позичальників ігнорувати такі повідомлення.



Вся інформація та актуальні реквізити для погашення заборгованості перед ПАТ «Банк Михайлівський» оприлюднені виключно на сайті банку та Фонду. Тільки платежі на користь банку направляються на погашення заборгованості за кредитами. Інформація про тих позичальників, які не обслуговують свій кредит в банку «Михайлівський», передаватиметься до бюро кредитних історій.

Нагадаємо, що Верховний Суд України (ВСУ) відкрив провадження та зупинив виконання судових рішень, які винесені не на користь Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, у справі №826/8273/16 про передачу Фінансовій компанії «Плеяда» кредитного портфелю ПАТ «Банк Михайлівський». Про це говориться в Ухвалі ВСУ від 19 квітня 2017 року.

Зупинені рішення судів були прийняті у справі за позовом ФК «Плеяда» до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Уповноваженої особи Фонду на здійснення тимчасової адміністрації в «Банку Михайлівський», якою визнано нікчемним договір факторингу, що був укладений між «Банком Михайлівський» та ФК «Плеяда» 19 травня 2016 року, та відповідно до якого кредитний портфель банку передавався фінансовій компанії.

Слід зазначити, що вказаний договір факторингу, в результаті проведеної перевірки правочинів (в тому числі договорів) на виконання вимог ст.38 Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», був визнаний уповноваженої особи на ліквідацію «Банку Михайлівський» нікчемним, що підтверджується наказом від 12 жовтня 2016 року №108.

Також звертаємо увагу, що 22 лютого 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність таких дій Фонду та Уповноваженої особи.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі